Резолюція Громадських Рад щодо підтримки Законопроекту про податок на виведений капітал

Резолюція Громадських Рад щодо підтримки Законопроекту про податок на виведений капітал

Укрінформ
21 вересня об 11.00 відбулася прес-конференція на тему: "Резолюція Громадських Рад при Державній фіскальній службі України та при Міністерстві фінансів щодо підтримки Законопроекту про податок на виведений капітал". (Зала 1)

Організатори:  Громадські Ради при ДФС і Міністерстві фінансів України.

Учасниками були: Дмитро Олексієнко, голова Громадської ради при ДФС України; Володимир Козленко, голова Громадської ради при Мінфіні України; Тетяна Зацерковна, Союз аудиторів України; Дмитро Михайленко, Асоціація Податкових консультантів; Ганна Білоцерківська, Асоціація платників податків України.

На прес-конференції було відмічено, що податок на Прибуток, який діє сьогодні в Українській фіскальній системі, не відповідає Західним аналогам.

Підприємства або не показують прибуток, демонструючи лиш збитки, або "домовляються" з податковими в рамках так називаючих планових зборів від 1-3% прибутку. Діскреція, корупція і не підготовленість спеціалістів, як в ДФС, так і в Бізнесі, не дозволяє платити і збирати податок по західним стандартам. У зв'язку з цим Податок на виведений капітал замість податку на Прибуток став би реальним системним рішенням, і для підприємців, і для держави.

"Громадські Ради при Державній фіскальній службі України та при Міністерстві фінансів одностайно підтримали Законопроект про податок на виведений капітал", - заявив Володимир Козленко, голова Громадської ради при Мінфіні України. - Ми знаходячись в глобальному середовищі, конкуруємо за капітал у світі. У разі, якщо наша податкова система не буде конкурентоздатна, то звичайно капітал піде в ті країни, наприклад, Грузію чи Естонію, в яких йому зручніше та простіше адмініструвати податки".

Прибуток на виведений капітал дозволить вирішити і ще одну проблему, біля якої маса дискусій, - це перехід з єдиного прибутку на загальну систему, - для бізнесу, який розвивається, відпаде необхідність дробитися на фопи, тільки для того, аби обмежити спілкування з податковою.

Як уточнив Дмитро Михайленко, представник Асоціації Податкових консультантів: "Податок на прибуток дозволить в нових умовах при більшому фіскальному контролі малому та середньому бізнесу чітко за зрозумілими моделями та механізмами, без корупції сплачувати податки. У ході прес-конференціі звучала інформація що Україна з 16 місця по "витіканню капіталу" держава перескочила на 14-те. Прибуток на виведений капітал не тільки дозволив би реінвестувати кошти в розвиток бізнесу, але і не заховувати в офшорах.

"Запропонований законопроект піднімає ставку на виведений капітал в рази, що дає можливість державі отримувати додаткові кошти в бюджет. Тому Громадські Ради при Державній фіскальній службі України та при Міністерстві фінансів наполегливо рекомендують Міністерству фінансів і уряду включити цей законопроект про податок на виведений капітал до проекту реформ саме 2016 року", - резюмував Дмитро Олексієнко, голова Громадської ради при ДФС.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-