Вибори до Держдуми в Криму - продовження агресії Росії проти України

Вибори до Держдуми в Криму - продовження агресії Росії проти України

Укрінформ
15 вересня о 16.00 відбулася прес-конференція на тему: "Вибори до путінської Держдуми в Криму – продовження агресії Росії проти України". (Зала 2)

Організатор: Всеукраїнське товариство "Просвіта" ім. Тараса Шевченка.

Учасники: Микола Голомша, голова політичної партії "Патріот"; Георгій Філіпчук, академік АПН України, громадський діяч; Володимир Василенко, надзвичайний і Повноважний Посол України; Іван Заєць,  народний депутат Верховної Ради України І, ІІ, III, IV та VI скликань; Андрій Щекун, співкоординатор Громадської спілки "Координаційна Рада організацій вимушених переселенців з Криму"; Петро Вольвач, вчений, громадський діяч.

Підсумкові матеріали:

Санкції проти РФ мають бути посилені через проведення нелегітимних виборів у Криму - експерти   

Міжнародне співтовариство має посилити санкції проти Росії за проведення нелегітимних виборів на території окупованого Криму.

Про це заявив на прес-конференції в Укрінформі співголова ГО "Українська альтернатива", академік Національної академії педагогічних наук Георгій Філіпчук.

"Україна буде вимагати включно до європейських судів не лише пояснень, а й відповідальності з боку РФ за те, що зараз чиниться у Криму в контексті виборів. Ми оцінюємо ці вибори, як  вибори без вибору", - сказав Філіпчук.

Він зауважив, що справа не лише в 4 одномандатних округах, де 4 представники Криму будуть виборювати "свої місця, справа у тому, що  Держдума на перспективу має бути визнана міжнародними інституціями нелегітимною". Він також вважає, що у зв'язку з антизаконними виборами на території окупованого Криму має відбутися посилення санкцій щодо РФ.

З його думкою погодився громадський діяч Іван Заєць, який зауважив, що "вибори у Криму - це продовження війни проти України". І тому їх треба розглядати не лише у контексті нелегітимності, а як продовження війни. "Злочинні вибори - це повторний злочин і саме від цього мають відштовхуватись і українська влада, і міжнародна спільнота. Ми маємо вимагати посилення санкцій відносно РФ за цей повторний злочин", - наголосив Заєць.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-