Український прапор з квітів - рекорд у Книгу Гіннеса

Український прапор з квітів - рекорд у Книгу Гіннеса

Укрінформ
9 серпня о 15.00 відбулася прес-конференція присвячена  святкуванню 25-ої річниці Дня Національного Прапору України та встановлення Світового Рекорду у рамках Всеукраїнської акції "Прапор України - прапор миру!" та фіксація останнього у Книзі рекордів Гіннеса та Книзі рекордів України. (Зала 1)

Організатор: Міністерство культури України.

Учасники: Олексій Артемчук, голова ГО "Альтернатива", громадський діяч; Ігор Курилів, Заслужений діяч мистецтв України, заступник генерального директора Національного академічного українського народного хору імені Григорія Верьовки; Сергій Лисенко, керівник проекту газети "Сільський вісник"; Мирослав Шарварок, Заслужений діяч мистецтв України, режисер; Руслана Лоцман, заслужена артистка України; Юрій Крушановський, керівник промо напрямку акції. 

Довідково. Всеукраїнська акція "Прапор України - прапор миру!" виходить на фінішну пряму. Тисячі квадратних метрів квітів зростають у всіх куточках нашої рідної України та готуються набути кольорів Національного Прапору, що стане найбільшим в світі символом єдності та миру.

Підсумкові матеріали:

Найбільший у світі квітковий прапор України претендуватиме на рекорд Гіннеса - організатори акції

Найбільший прапор України із квітів - площею 15 тис. кв. м - буде презентовано на День Державного Прапора, 23 серпня, у Музеї у Пирогові. У цей день також буде встановлено 2 рекорди - світовий та національний.

Про це повідомив керівник проекту Сергій Лисенко на прес-конференції в Укрінформі.  

"23 серпня буде встановлено два рекорди, які будуть зареєстровані в Книзі національних рекордів України та в Книзі рекордів Гіннеса. Такого у світі ще ніхто не робив. Ми зробили так, щоб в акції були задіяні районні і обласні центри всієї України, які замовляли набори квітів для прапора. На сьогодні перше місце в Україні посідає Донецька область - звідти замовили 812 наборів, це більше 500 кв. м. На другому місці - Харків, на третьому - Луганська область. Замовлення надсилали і з Мар'їнки, і з місць, які розташовані в зоні зіткнення", - розповів  Лисенко.

Він уточнив, що частинки прапора з квітів демонструватимуть у понад 100 районних центрах з 15 по 20 серпня. А з 18 до 21 серпня - в обласних центрах. Потім ці квіти - у горщиках - привезуть у Пирогів.  Квітковий прапор демонструватиметься до 29 серпня. Потім квіти подарують дитсадкам, школам, "Зеленбуду" Дніпровського району м. Києва, щоб вони прикрасили сквери та парки.   

За словами Лисенка, прапор із квітів є продовженням проекту, який створили в Харкові на День Прапора 2013 року. Тоді створили квіткову лінію з чорнобривців і петуній у кольорах Державного Прапора завдовжки понад 2,847 км і стали рекордсменами із занесенням у Книгу Гіннеса. 23 серпня 2014 року в Харкові зробили прапор України площею 807 кв. м. Цей рекорд зареєстрований у Книзі національних рекордів України. Ці квіти були подаровані дитсадкам, лікарням, школам м.Харкова. У 2014 році також подарували громаді м.Слов'янська.

"Разом з Благодійним фондом "Україна понад усе" 26 серпня 2014 року, коли бойовики на чолі з Гіркіним пішли зі Слов'янська, ми відвезли туди 21 тонну квітів, які прикрасили дитсадки, школи, лікарні", - сказав Лисенко.  

Він також додав, що паралельно з демонстрацією квіткового прапора у Пирогові відбуватиметься Всесвітня виставка квітів. Три хури фалінопсисів привезуть із Голландії, і відомий голландський дизайнер оформлятиме виставку, якої досі  в Україні ще не було.

Заслужений діяч мистецтв України, режисер Мирослав Шарварок повідомив також, що 23 серпня у Пирогові відбудеться велика багатонаціональна концертна програма за участю Національного академічного українського народного хору імені Григорія Верьовки, "Народної філармонії", інших відомих колективів, учасників різних фестивалів, різноманітних напрямків. Бажаючих узяти участь у концерті просять звертатись до оргкомітету, Мінкультури та Мінмолодьспорту.

Ініціатор акції "Прапор України - прапор миру!" - засновник газети "Сільський вісник" Сергій Андрєєв, завдяки якому з різних країн світу лідери селекції надсилали насіння квітів.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-