Міжнародний день корінних народів світу

Міжнародний день корінних народів світу

Укрінформ
5 серпня об 11.00 відбулася прес-конференція присвячена старту комунікаційної кампанії «Міжнародний день корінних народів світу». (Зала 1)

Організатор: Міністерство інформаційної політики України.

Учасники: Еміне Джапарова - Перший заступник Міністра інформаційної політики України; Олексій Скорик - директор ДП «Кримський дім»; Ескендер Барієв - голова ГО «Кримськотатарський ресурсний центр»; Наталія Беліцер -  експерт Інституту демократії імені Пилипа Орлика.

Довідково. В рамках прес-конференції буде надано інформацію про заходи присвячені Міжнародному дню корінних народів світу (9 серпня), що здійснюються за підтримки Міністерства інформаційної політки України, Меджлісу кримськотатарського народу, державним підприємством «Кримський дім» та іншими.

Підсумкові матеріали:

У День корінних народів світу в Києві пройде низка важливих заходів - Еміне Джапарова  

Міністерство інформаційної політики України, Меджліс кримськотатарського народу, державне підприємство «Кримський дім» готує низку надзвичайно актуальних та важливих заходів у рамках відзначення 9 серпня Міжнародного дня корінних народів світу.  

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказала перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова, повідомляє кореспондент агентства.

«Ми говоримо про запуск комунікаційної кампанії до Міжнародного дня корінних народів світу, який у світі відзначається зазвичай 9 серпня. На офіційному рівні Україна, напевно, вперше відзначає цей день, може й тому, що Міністерство інформаційної політики доклало зусиль у цьому напрямку», - сказала Джапарова.

Джапарова закликала журналістів долучитися до висвітлення Дня корінних народів світу, бо «ця кампанія є частиною великою безстрокової кампанії «Крим - це Україна».  

За її словами, МІП вже звернулося до українських телеканалів із проханням продемонструвати як соціальну рекламу короткий ролик «Один корінь - три народи» про кримських татар, кримчаків та караїмів, довший варіант ролику всі бажаючі зможуть подивитися у низці інтернет-видань та соціальних мережах.

Крім того, повідомила перший заступник міністра інформполітики, у рамках круглого столу або конференції цього дня розпочнеться захід «Корінні народи України історія, сучасність та перспективи» .

«Ми реалізовуємо проект зі стратегії публічної дипломатії кримськотатарського народу. Цей захід розпочнеться о 10 годині та буде тривати до 13 год», - сказала посадовець.

Наступним важливим кроком, наголосила вона, стане презентація публічної частини цієї стратегії. «Але ще є закрита частина, яка на жаль, не може бути опублікована через практичні дії, які ми вважаємо неможливими до висвітлення», - зауважила представник МІП.

Завершиться відзначення Дня корінних народів світу о 19 годині в медіа-хабі Укрінформу виставою «На спільному шляху» театру Володимира Завальнюка «Перетворення».

«Тема вистави — відносини українського та кримськотатарського народів, пропущені через особисте сприйняття головної героїні студентки таврійського  університету Оксани. Жанр вистави — драма-фентезі з історичними екскурсами та документальним відео. За своєю структурою п’єса передбачає незвичайне поєднання театру та журналістики. У сценічну дію вкраплені документальне відео, інтерв’ю експертів, громадських та політичних діячів», - пояснила перший заступник міністра.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-