Старт конкурсу грантів на підтримку розвитку підприємництва серед внутрішньо переміщених осіб

Старт конкурсу грантів на підтримку розвитку підприємництва серед внутрішньо переміщених осіб

Укрінформ
28 липня о 15.00 відбулася прес-конференція на тему: "Оголошення конкурсу грантів ПРООН". (Зала 1)

Організатор: БФ "Творчий центр ТЦК" та ПРООН.

Учасники: Руслан Федоров, керівник офісу ПРООН у м.Краматорськ; Володимир Купрій, виконавчий директор БФ "Творчий центр ТЦК".

Підсумкові матеріали:

В Україні стартує конкурс бізнес-грантів ПРООН для переселенців та жителів Донбасу

Програма розвитку ООН оголошує конкурс на здобуття грантів для розвитку підприємницької діяльності серед внутрішньо переміщених осіб, які проживають у 8-ми областях України (Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Одеській, Полтавській, Харківській, Луганській та Донецькій), а також серед самих жителів Донбасу.

Про це розповів керівник офісу ПРООН у м. Краматорську Руслан Федоров на прес-конференції в Укрінформі.

"Це в нас уже другий конкурс бізнес-планів. Перший ми проводили наприкінці минулого року, він фінансувався урядом Японії. Загалом ми підтримали 248 бізнес-планів, усі вони були успішні, тому ми, як Програма розвитку ООН в Україні, змогли переконати нових донорів підтримати продовження цієї програми, і цей конкурс фінансуватиметься за підтримки урядів Польщі, Чехії, Великобританії та Японії", - сказав Федоров.

Так, за його словами, загальний розмір гранту становить 1,4 млн доларів, а розмір фінансової підтримки одного бізнес-проекту залежатиме від кількості створених робочих місць, однак максимальна сума не перевищуватиме 200 тис. грн.

У свою чергу, виконавчий директор БФ "Творчий центр ТЦК" Володимир Купрій пояснив, що метою конкурсу є поліпшення життя переселенців та місцевого населення Донецької і Луганської областей шляхом підтримки їх підприємницької діяльності та малого бізнесу. Так, бажаючі взяти участь у конкурсі мають подати заявку та бізнес-план через спеціальну онлайн-платформу до 15 серпня. Далі заявки оцінюватимуть на відповідність умовам конкурсу, після цього особи з бізнес-планами, які отримали найвищі оцінки, будуть запрошені на засідання оціночного комітету, де зможуть особисто презентувати свою бізнес-ідею. Наразі в онлайн системі уже зареєструвалися 1 тис. осіб, які бажають узяти участь у конкурсі, а повністю подали заявки 120 осіб.

При цьому, виконавчий директор БФ зауважив, що не підтримуватимуться лише ті бізнес-проекти, що передбачатимуть основною своєю діяльністю торгівлю.

"Гранти в нас мають декілька категорій. Учасники зможуть отримати грант до 50 тис. грн, що передбачає зобов’язання створити одне робоче місце. Якщо учасник претендує на суму гранту до 100 тис. грн, то він бере на себе зобов’язання створити 2 робочі місця. Наступна категорія - це 150 тис. грн, і тут учасники мають забезпечити створення 3-х робочих місць, і максимальна сума гранту, яку можна отримати - це 200 тис. грн, і тут виникає зобов'язання створити 4 робочих місця", - наголосив Купрій.

Він також додав, що, крім зобов'язання створити додаткові робочі місця, підприємці, що отримають грант, мають здійснити власний внесок у фінансування реалізації свого бізнес-плану, бо грант становитиме лише 75% від загальної вартості плану. Самі плани мають бути впроваджені упродовж 2-х місяців, і про використані кошти доведеться прозвітувати.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-