Якою є поточна ситуація по закупівлі ліків для онкохворих? Звітує - Crown Agents.

Якою є поточна ситуація по закупівлі ліків для онкохворих? Звітує - Crown Agents.

Укрінформ
27 липня о 11.00 відбувся прес-брифінг на тему: "Централізована закупівля ліків за програмами онкологічних напрямків із залученням Crown Agents: поточна ситуація". (Зала 1)

Організатор: Crown Agents.

Учасники: Том Браун, голова департаменту закупівель Crown Agents; Крістін Джексон, старший консультант із закупівель Crown Agents; Хелен Фейзі, заступник Посла Великої Британії в Україні; Брайан Річмонд, директор Supply Chain Crown Agents; Аліна Фролова, модератор.

Обговорювалися питання:

1. Роз’яснення процедур закупівель лікарських засобів, медичних виробів, лабораторних реагентів для лікування онкологічних і онкогематологічних хворих дорослого віку та для лікування дітей, хворих на онкологічні та онкогематологічні захворювання.

2. Надання інформації щодо поточного статусу постачань лікарських засобів.

3. Роз’яснення тендерних процедур щодо вибору постачальників та критеріїв вибору.

Підсумкові матеріали:

Crown Agents здійснить постачання ліків для онкохворих на цьому тижні

Британська закупівельна агенція Crown Agents забезпечила на 65% закупівлю ліків за програмами лікування дорослої та дитячої онкології за 2015 рік та очікує поставок на цьому тижні.

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказала старший консультант департаменту Supply Chain Crown Agents Крістін Джексон.

"Ми очікуємо поставку позицій на суму 4,7 млн доларів для обох програм протягом наступних тижнів. Таким чином, на цьому тижні ми отримаємо 65% поставок всіх компонентів за контрактом", - сказала Крістін Джексон.

Вона наголосила, що станом на 27 липня 2016 року британська агенція поставила 74% ліків за програмою лікування дорослої онкології та 36% ліків - за програмою лікування дитячої онкології. Також на цьому тижні Crown Agents поставило 50% медичних засобів для програми лікування дитячої онкології.

Загалом, за словами Джексон, Crown Agents закупила та поставила ліки, медичні засоби та реагенти за програмами лікування дитячої та дорослої онкології в рамках того бюджету, який був виділений на ці цілі в 2014 році. При цьому 10% лікарських засобів від законтрактованого обсягу були поставлені достроково.

Також, як повідомила Крістін Джексон, Crown Agents узгоджуватиме з МОЗ питання щодо можливості закупівель ліків, які відповідають на 75% за терміном придатності, якщо в цих ліках існує велика потреба.

"Ми домовляємося з МОЗ щодо кожної з позицій, чи можуть вони прийняти ті ліки, які відповідають на 75% за терміном придатності. Буде ухвалюватися рішення залежно від того, які ліки є в наявності, які будуть спожиті найбільше", - сказала Джексон, відповідаючи на запитання журналістів.

Також вона зазначила, що можливе коригування поставок залежно від терміну придатності ліків.

"У разі, якщо ліки не будуть використовуватися, вони будуть повернені і замінені на ті, які надасть новий виробник. Така процедура буде застосовуватися для тих медикаментів , які були поставлені, але не використані протягом якогось періоду. Вони будуть замінюватися на ті, термін дії яких буде більш тривалий", - сказала Крістін Джексон.

Як повідомлялося, у листопаді 2015 року Міністерство охорони здоров'я уклало угоду з британською закупівельною агенцією Crown Agents на загальну суму 750 млн грн на закупівлю лікарських засобів за програмами лікування дитячої та дорослої онкології

Відповідно до процедури закупівель, подати заявку на участь могли усі зацікавлені компанії, незалежно від країни походження, за умови, що їхні ліки зареєстровані в Україні.

Так, постачальниками в закупівлях ліків за 2015 рік британська агенція визначила 10 виробників ліків: Accord, Hetero, Roche (Україна), Sanofі, Sun Pharm, Teva, Baxter, Pfizer, "Лекхім", "Люм'єр".

У закупівлях беруть участь також 12 дистриб'юторів: "БаДМ", BCPH, Link Medital, Miller and Miller, "Оптима-Фарм", Pharmex, Pharm Science, R Pharm, Pharma Life, "Біофрама", "Людмила - Фарм", ТОВ "Укроптпостач".

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-