Тарас Шевченко - духовний гетьман Майдану

Тарас Шевченко - духовний гетьман Майдану

Укрінформ
26 липня об 11.00 відбулася прес-конференція на тему: "Друга річниця безстрокової мистецької акції "Тарас Шевченко – духовний гетьман Майдану". (Зала1)  

Організатор: Укрінформ; Олександр Ліщенко, режисер, засновник-керівник соціо-мистецького проекту "Шевченкова родина".

У заході взяли участь: Петро Кононенко, доктор філологічних наук, академік Української  вільної  академії наук; Марія Савченко, мати Надії Савченко; Олена Коломієць, доцент, завідувач кафедри української мови і літератури та східних мов університету «Україна».

Підсумкові матеріали:

Ще з часів Революції Гідності на Майдані щовечора читають Шевченка

Цьогоріч 28 липня відзначатиметься друга річниця безстрокової мистецької акції "Тарас Шевченко - духовний гетьман Майдану".

Про це заявив режисер, засновник-керівник соціо-мистецького проекту "Шевченкова родина" Олександр Ліщенко на прес-конференції в Укрінформі.

"Наша команда не зійшла з революційного Майдану. З 16 на 17 грудня ще 2013 року серед ночі я вийшов на сцену Майдану і читав "Холодний яр", а потім запропонував голосування, згідно з яким запропонував обрати духовним гетьманом Майдану Тараса Шевченка. Весь Майдан підняв руки. Ми з 28 липня 2014 року стали на духовну барикаду - наша громадянська спільнота "Шевченкова родина". І от уже 28 липня цього року буде рівно два роки, як ми читаємо Шевченка кожного вечора за будь-якої погоди. На початку 7-ї години вечора люди після роботи просто сходяться на Майдан, і ми читаємо Шевченка", - розповів він.

На переконання Ліщенка, читання віршів Шевченка у "мороці нинішніх подій" стало для багатьох людей своєрідним дороговказом.

При цьому режисер зауважив, що вже другий рік поспіль в Україні не проводиться всеукраїнський конкурс декламації ім. Шевченка.

"Треба буде поставити питання перед Міністерством культури. Я думаю, що наш народний міністр Євген Нищук допоможе нам у цьому", - наголосив Ліщенко.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-