Міжнародний конкурс-проект «Тарас Шевченко - єднає народи»

Міжнародний конкурс-проект «Тарас Шевченко - єднає народи»

Укрінформ
30 червня о 12.00 прес-конференція на тему: "Підведення підсумків Міжнародного конкурсу-проекту «Тарас Шевченко - єднає народи»"

Організатор: Товариство «Знання» України.

Учасники: Василь Кушерець - голова правління Товариства «Знання» України; Світлана Нікітюк - дружина Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Таджикистан та Ісламській Республіці Афганістан; Галина Яблонська - народна артистка України; Михайло Захаревич - народний артист України; Василь Неволов - заслужений діяч мистецтв України, письменник, професор;  Микола Жулинський - академік НАНУ; Марія Савченко - мати Надії Савченко;  Юрій Кармазін - громадський діяч; Ігор Ліховий - шевченкознавець, консультант; Галина Ковганич - громадський діяч; Людмила Порохняк-Гановська - президент ради жінок України; Рауль Чілачава - письменник, перекладач; Анатолій Харлан - генеральний директор видавництва «Знання України»; Наталя Капустянська - поетеса, журналіст; Тетяна Яровицина - поетеса, журналіст; Тамара Котеля - Будинок дитячої творчості Шевченківського району  м. Києва.

Підсумкові матеріали:

Гран-прі Міжнародного проекту-конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи» присуджено Сергію Нігояну

Журі Міжнародного проекту-конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи» присудило найвищу нагороду - Гран-Прі - загиблому під час революції Гідності Сергію Нігояну, з вуст якого на майдані Незалежності лунали рядки Тараса Шевченка.

Про це на прес-конференції в Укрінформі, присвяченій підбиттю підсумків конкурсу, заявив заслужений діяч мистецтв України, письменник Василь Неволов, повідомляє кореспондент агентства.

"Виступ Сергія Ніягона на Майдані ми включили до програми Міжнародного проекту-конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи». За одностайним рішенням журі цей виступ отримав найвищу нагороду - Гран-Прі", - сказав Неволов.

Він додав, що диплом переможця конкурсу в номінації "Відеоформат читаної та співаної поезії" у серпні в урочистій обстановці в Дніпровському академічному музично-драматичному театрі ім. Т. Шевченка буде передано батькам Сергія.

Неволов нагадав, що проект-конкурс, який проходив у три етапи і тривав чотири місяці, підтримали представники 28 країн. Такої масштабності досягнуто завдяки можливості взяти  у ньому участь у відеоформаті.

Два етапи - перший, приурочений до дня народження Тараса Шевченка у березні та другий - до дня викупу Тараса Шевченка з кріпацтва у квітні відбулися на місцях, у різних країнах біля підніж пам'ятників Кобзареві, - а до Києва передавалися відеозвіти про них.

Третій заключний етап Міжнародного проекту-конкурсу стартував 21 травня у Всесвітній день культурного різноманіття в ім'я діалогу та розвитку, в атріумі Національного музею Тараса Шевченка.

Як зазначила фундатор проекту народна артистка України Галина Яблонська, цей конкурс допомагає Україні увійти в інформаційний простір світу. "Через Шевченка ми привертаємо увагу до України і до всього того, що в нас відбувається", - зазначила вона.

Директор депаратменту мовної політики Міністерства культури Тетяна Гайдар у свою чергу висловила надію, що цей Міжнародний проект-конкурс стане "першою ластівкою, в якої  велике майбутнє і якій летіти багато років і десятиліть".

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-