Поточні результати протидії контрабанді. Робота КПВВ та пунктів пропуску

Поточні результати протидії контрабанді. Робота КПВВ та пунктів пропуску

Укрінформ
16 червня о 13.00 відбулася прес-конференція на тему: «Робота КПВВ та пунктів пропуску і поточні результати протидії контрабанді». (Зала 1)

Організатор: Державна прикордонна служба України.

Інформував - помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян.

Підсумкові матеріали:

Ситуація на українсько-польському кордоні суттєво не змінилася — Слободян

За добу ситуація на українсько-польському кордоні, де вже кілька днів триває локальна акція польських митників, суттєво не змінилася.

Про це розповів на брифінгу в Укрінформі помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян.

"Ситуація принципово не змінилася. Суттєві скупчення автотранспорту ми спостерігаємо на всіх напрямках", - сказав Слободян.

За його словами, цей страйк призвів до зниження темпів роботи як з польського боку, так і  українського, адже прикордонники та митники не можуть оформляти більше автомобілів, ніж приймає польська сторона.

"У свою чергу, для того, аби зменшити скупчення автотранспорту, ми ініціювали низку спільних заходів із місцевими органами влади та правоохоронним органами. Їхня мета — проінформувати громадян про тимчасові складнощі, перенаправити потоки автотранспорту на інші більш вільні напрямки, уникнути конфліктних ситуацій серед громадян під час очікування", - сказав прес-секретар Держприкордонслужби.

Як повідомляв Укрінформ, на українсько-польському кордоні кілька днів триває локальна акція польських митників у формі почергових страйків у пунктах пропуску з вимогами підвищення заробітної плати. Це так званий "італійський страйк" польської митної служби, який виявляється у тому, що митники дуже ретельно, прискіпливо та повільно перевіряють кожен автомобіль, унаслідок чого виник транспортний колапс.

Держприкордонслужба не закриває обстрілювані пункти пропуску, щоб не допустити гуманітарну катастрофу

Роботу контрольно-пропускних пунктів в’їзду-виїзду, які обстрілюються російськими терористичними угруповуванням, не зупиняють, аби не спричинити гуманітарну катастрофу.

Про це повідомив на брифінгу в Укрінформі помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян.

«Ми спостерігаємо, що кількість людей, які перетинають лінію розмежування, зростає. У пунктах «Зайцеве» та «Мар'їнка» понад 10 тисяч осіб щодня перетинає лінію розмежування. Звичайно за таких умов закривати контрольні пункти в'їзду-виїзду на лінії розмежування недоцільно, тому що це може призвести до гуманітарної катастрофи в цих районах», - Слободян.

Водночас він визнав, що кількість обстрілів збільшилася, російські терористичні угруповування вже розпочали обстрілювати навіть удень.

«Але допоки буде можливість здійснювати пропуск, ми будемо продовжувати. Якщо вже дійсно буде пряма загроза життю та здоров’ю людей, звичайно будуть ухвалюватися відповідні рішення», - запевнив помічник голови Держприкордонслужби.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-