Щодо в'їзду-виїзду вболівальників на Євро-2016

Щодо в'їзду-виїзду вболівальників на Євро-2016

Укрінформ
10 червня о 13.00 відбулася прес-конференція на тему: «Ситуація в контрольних пунктах в'їзду-виїзду та підготовку до оформлення вболівальників на Євро-2016». (Зала 1)

Організатор: Державна прикордонна служба України.

Інформував - помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян.

Підсумкові матеріали:

Слободян попередив українських вболівальників, що за будь-яке порушення їх можуть  видворити з Франції

Державна прикордонна служба України закликає українських вболівальників, які вирушають до Франції, дотримуватися в пунктах пропуску порядку і не провокувати ні українських, ні європейських прикордонників.

Таку заяву зробив сьогодні на прес-конференції в Укрінформі помічник голови Державної прикордонної служби - прес-секретар Олег Слободян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Державна прикордонна служба України звертається до громадян України, які планують вирушити до Франції, аби підтримати національну збірну, дотримуватися в аеропортах та пунктах пропуску встановленого порядку та правил і жодним чином не провокувати ні українських, ні європейських прикордонників. Заходи безпеки, які впроваджені у Франції, є безпрецедентними і будь-яке порушення може обернутися для легковажного вболівальника видворенням з країни», - наголосив Слободян.

Він нагадав, що не варто забувати про фінансове забезпечення під час перебування в іншій країні. Зокрема, для країн ЄС воно становить 75 євро на добу при умові заброньованого та оплаченого готелю або 135-150 без бронювання готелю.

«В іншому випадку не виключені відмови у пропуску навіть при наявності дійсних паспортів і віз, заброньованих та оплачених квитків з відкритою датою», - сказав Слободян.

Організованим групам вболівальників надаватиметься пріоритетне право на кордоні - Держприкордонслужба

Організованим групам вболівальників, які їдуть на Чемпіонат Європи з футболу, надаватиметься пріоритетне право у слідуванні через кордон.

Про це сказав сьогодні на брифінгу в Укрінформі помічник голови Державної прикордонної служби - прес-секретар Олег Слободян.

«Групам вболівальників надаватиметься пріоритетне право у слідуванні через кордон. У свою чергу, Держприкордонслужба просить завчасно інформувати та подавати списків вболівальників для прискорення часу оформлення в пунктах пропуску»,- сказав Слободян.

За його словами, по можливості таким групам виділятимуться окремі смуги руху. Це стосується не лише автомобільних пунктів пропуску, а й міжнародних аеропортів, де будуть діяти спрощені правила оформлення українських футбольних фанів як на в'їзд, так і на виїзд, додав прес-секретар.

Відповідаючи на запитання журналістів, Слободян повідомив, що наразі на кордоні немає великої кількості вболівальників. Так, вчора лише 25 фанів, які їхали на Чемпіонат, прослідували через кордон. Водночас він зауважив, що у Держприкордонслужбі вже є інформація, зокрема, від туристичних агентств про те, що на 11-13 червня очікуються великі групи вболівальників.

Держприкордонслужба виявила чергового прикордонника-хабарника

В Державній прикордонній службі триває операція «Чисті руки», і сьогодні в рамках цієї операції було виявлено військовослужбовця-прикордонника, який сприяв незаконному переміщенні цигарок через кордон.

Про це повідомив в п'ятницю на брифінгу в Укрінформі помічник голови Держприкордонслужби, прес-секретар Олег Слободян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні вночі на ділянці Чопського загону співробітники власної безпеки Держприкордонслужби виявили військовослужбовця-прикордонника, який сприяв у незаконному переміщенні цигарок через кордон», - сказав Слободян.

Він зауважив, що це далеко не перший випадок, коли Держприкордонслужба самостійно виявляє злочинців у своїх лавах. Лише у травні було затримано 11 військовослужбовців за корупційні дії.

Слободян нагадав, що минулого тижня повідомлялося про ліквідацію групи військовослужбовців на пункті пропуску Бахмут, і «незабаром будуть і інші викриття організованих груп зловмисників на інших ділянках кордону».

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-