Збиткова діяльність банків

Збиткова діяльність банків

Укрінформ
8 червня о 10.00 відбулася прес-конференція на тему: «Збиткова діяльність банків. Подвійні стандарти які застосовують до реструктуризації юридичним та фізичним особам.  Єдина судово-правова практика». (Зала 1)

Організатор:  ГО Всеукраїнський Рух «Фінансовий Майдан»

У заході взяли участь:  Любов Молчанова -  експерт-аналітік  з банківських питань; Юлія  Сало - голова ГО "Всеукраїнський рух Фінансовий майдан"; Андрій  Аністрай - голова ГО "Єдиний центр правової допомоги";  Світлана  Саража - експерт Єдиний центр правової допомоги;  Марина  Лавренчук - експерт Єдиний центр правової допомоги.

Підсумкові матеріали:

Під дію доопрацьованого законопроекту 4004-2 підпадають три категорії валютних позичальників - експерт

Під дію доопрацьованого законопроекту 4004-2, який вже зареєстрований у Верховній Раді, підпадають три категорії валютних позичальників.

Про це на прес-конференції в Укрінформі розповіла експерт Єдиного центру правової допомоги Світлана Саража.

Так, за її словами, під дію законопроекту потрапляють ті позичальники, які мають в заставі землю і квартири, але тим не менше до цих людей виставляється обмеження по сумі.

"Друга категорія - це люди з єдиним житлом, у яких крім цього житла, яке або в заставі, або під нього і взятий сам кредит, і воно для позичальника є єдиним житлом, то тут ми залишили без обмеження по сумі", - сказала Саража .

Вона також додала, що є і третя категорія позичальників,  до якої відносяться автопозичальники "це так звані автокредити, для власників таких кредитів ми поставили обмеження 500 тисяч на 1 січня 2016 року".

Експерт зазначила, що в новому законопроекті № 4004-2 також вже більш детально розписано, що таке реєстр і як його хочуть бачити валютні позичальники.

"Реєстр - це основоположна в кредитних портфелях, так як дуже багато кредитів було списано і на балансах їх немає. Ці кредити знаходяться у колекторів, і ми хочемо, щоб офіційно відкрили реєстр позичальників", - акцентувала Саража.

Як повідомлялося, у квітні Верховна Рада України не підтримала законопроект про реструктуризацію валютних кредитів громадян, отриманих на придбання житла, в редакції Кабінету Міністрів України (№4004), так само як і альтернативний законопроект (№4004-1), який не підтримується урядом і національним банком України.

 

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-