Національна безпека України

Національна безпека України

Укрінформ
23 травня о 13.30 відбулася прес-конференція на тему: "Національна безпека України". (Зала 1)

Організатор: Всеукраїнська Товариство "Просвіта" ім.Тараса Шевченка.

Організатор: Павло Мовчан - голова Товариства "Просвіта" ім.Т.Шевченка; Георгій Філіпчук - академік АПН України; Юрій Костенко - голова Української народної партії; Микола Голомша - голова партії "Патріот"; Сергій Джердж - голова Української республіканської партії.

Підсумкові матеріали:

Голова Української республіканської партії вважає, що в Україні потрібен єдиний орган для координації впровадження стандартів НАТО

 Голова Української республіканської партії Сергій Джердж вважає, що для ефективного впровадження стандартів НАТО в Україні потрібно створити єдиний повноважний державний орган, який координував би цей процес.

Про це він заявив у понеділок на прес-конференції в Укрінформі на тему: "Національна безпека України".

"Наскільки ми активно інтегруємося в НАТО і наскільки інтенсивно рухаємося в цьому напрямку, це є питання, тому що по сьогодні немає якогось єдиного державного органу, інституції, яка б координувала цей процес. Без такого органу, який би був "над" міністерствами, над державними комітетами та відомствами, кожне з яких має свій напрямок, не може бути ефективного впровадження стандартів НАТО", - сказав Джердж.  

Він додав, що значна частина роботи у цьому плані припадає на Міністерство оборони, вирішення якихось питань потребують участі Міністерства охорони здоров'я чи Міністерства соціальної політики. Однак для багатьох відомств питання НАТО є другорядними,  а тому вони відкладаються на майбутнє.

Джердж зазначив, що у новому уряді є посада віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, "проте це лише посада, це декілька осіб, які допомагають у практичній діяльності цьому віце-прем'єр-міністру", але вони не можуть замінити собою орган, який би "серйозно і систематично" займався впровадженням стандартів НАТО.

За словами голови Української республіканської партії, іноді від поважних державних діячів та політиків можна почути, що Україна ще не готова до європейської та євроатлантичної інтеграції, проте на момент вступу до цього не була повністю готова жодна з нещодавно прийнятих до цих структур країн.

"Жодна європейська країна, яка в останніх хвилях розширення і НАТО, і ЄС готувалася до цього, не була на 100% готова. Польща була на 70% готова до членства в НАТО, проте цю країну прийняли, і вже під час її перебування в рамках НАТО ці реформи йшли значно швидше. Туреччина, яку свого часу прийняли до НАТО, не відповідала жодним стандартам, але було прийнято політичне рішення щодо цієї країни, і це так сталося. Я думаю, що політичне рішення може бути прийняте і щодо України", - вважає Джердж.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-