Вода, санітарія і гігієна  в м. Києві

Вода, санітарія і гігієна в м. Києві

Укрінформ
29 березня о 14.00 прес-конференція на тему: "Забезпечення прав людини на воду та санітарію в м. Києві"

Організатор: Київський міський осередок ВЕГО «МАМА-86».

У заході візьмуть участь: Ганна Цвєткова - координатор Водного напрямку ВЕГО «МАМА-86»; Михайло Яцюк - експерт з водних питань, к.г.н., УкрГМІ; Наталія Рингач - д.н.держ.упр., Інститут демографії та соціальних досліджень ім. М.В.Птухи; Павло Швець - к.е.н.,  Інститут демографії та соціальних досліджень ім. М.В.Птухи; Наталія Чижмакова - керівник Київського міського осередку ВЕГО «МАМА-86».

Підсумкові матеріали:

Найбільше провулків і вулиць, які не мають каналізації, у Голосіївському районі Києва

Голосіївський район міста Києва має найбільше вулиць та провулків, що не підключені до системи централізованого водовідведення.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі на тему: "Забезпечення прав людини на воду та санітарію в м. Києві" повідомив експерт з водних питань Михайло Яцюк.

"За офіційними даними, які нам надала київська влада, сьогодні лідирує Голосіївський район, який має аж 212 вулиць і провулків неканалізованих, Подільський район - 33, Печерський - 32, Деснянський - 18. Тобто сьогодні всі 10 районів Києва мають вулиці і провулки, які, на жаль, ще неканалізовані, а відповідно з цим у нас виникають певні проблеми", - сказав Яцюк.

Зокрема, він зазначив, що це призводить до того, що 30 тисяч киян позбавлені належних санітарних умов. "Потенційною загрозою потрапляння стоків у питну воду є неканалізовані вулиці і провулки Києва", - додав експерт.

Водночас, Яцюк зауважив, що цільова програма "Питна вода міста Києва на 2011-2020 роки" потребує перегляду та аналізу. Він наголосив, що результати моніторингу якості питної води потрібно надавати жителям міста регулярно і у доступному вигляді.

Крім того, координатор Водного напрямку ВЕГО "МАМА-86" Ганна Цвєткова зазначила, що сьогодні законодавчого визначення права на санітарію немає. "В Україні немає поняття рівного права на воду та санітарію. Перша і головна проблема - це якість послуг, тобто низька безпека питної води та санітарії", - додала вона.

Зокрема, Цвєткова зауважила, що завдяки дослідженню ситуації та проведенню самооцінки забезпечення права на воду та санітарію в 12 регіонах України, всі проблеми нерівності географічної та соціальної, проблеми економічної недоступності права на воду та санітарію простежуються як у столиці, так і в обласних центрах, і в сільських населених пунктах України.

Відео заходу

Фото тут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-