40 ° у тіні

40 ° у тіні

Укрінформ
29 лютого о 14.00 відбулася прес-конференція на тему: «Приватизація та злочинно-фінансові схеми в спиртовій галузі». (Зала 1)

Організатор: Об'єднана профспілка АПК ДП «Укрспирт».

Учасники: Роман Сметанюк - голова об'єднаної профспілки АПК ДП «Укрспирт»; Василь Задорожний - керівник Струтинського спиртзаводу; Олег Дмитерко - юрист Вузлівського МПД ДП «Укрспирт».

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Підсумкові матеріали:

Спиртову галузь за безцінь хочуть продати одному монополісту, через її начебто збитковість - представник профспілки «Укрспирт»

Представник профспілки стверджує, що спиртову галузь за безцінь хочуть продати одному монополісту, через її начебто збитковість.

Про це на прес-конференції «Приватизація та злочинно-фінансові схеми в спиртовій галузі» в Укрінформі заявив голова об'єднаної профспілки АПК ДП «Укрспирт» Роман Сметанюк, повідомляє кореспондент.

"У нас є всі підстави стверджувати, що хтось дуже хоче за безцінь і одному монополісту продати, начебто збиткову, спиртову галузь. Головний аргумент на користь приватизації незадовільний фінансово-економічним стан, банкрутство, відсутність майна на державних підприємствах. Це абсолютно не відповідає дійсності - спиртова галузь є надприбутковою", - сказав Сметанюк.

За словами голови профспілки "Струтинський спиртзавод" в 2014 році вперше за весь час своєї роботи  вийшов на найвищу потужність в роботі. І за підсумками 2015 року виконав план з виробництва на 95%, що дало економічний результат у вигляді 35 млн чистого прибутку.

"Спиртова галузь насправді є надприбутковою і за умови ефективного менеджменту може приносити чималі прибутки до державного бюджету", - додав Сметанюк.

Як відзначає представник спиртової галузі, жоден іноземний інвестор не захоче заходити в Україну, якщо на внутрішньому ринку паралельно працює тіньових ринок з виготовлення «лівого» спирту та виготовлення контрафактної лікеро-горілчаної продукції на понад 5 млрд грн/міс.

"За нашими підрахунками обіг «лівого» спирту в Україні - це приблизно 5 тисяч декалітрів/місяць з якого мало б бути сплачено 3,6 млрд грн/міс по акцизу. А з 1 березня акциз зростає - і при таких об'ємах «лівого» спирту держбюджет недотримуватиме вже майже 5 млрд грн./міс.  Потім з цього спирту виготовляють контрафактну горілку -  а це вже подвійні прибутки тих, хто контролює всі ці злочинні фінансові схеми. Відповідно - це величезні збитки для держави", - розповів Сметанюк.

Він зауважив, що переважну частину «лівого» спирту виготовляють на 40-ка держпідприємствах, які 2010 року під час реорганізації концерну «Укрспирт» штучно довели до банкрутства. В результаті ці підприємства не потрапили до структури новоствореного ДП «Укрспирт», але до сьогодні продовжують працювати на тіньовий ринок і на гаманці регіоналівських «смотрящих».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-