Медичне забезпечення військовослужбовців Національної гвардії України

Медичне забезпечення військовослужбовців Національної гвардії України

Укрінформ
5 лютого об 11.00 відбулася прес-конференція на тему: "Медичне забезпечення військовослужбовців Національної гвардії України". (Зала 2)

Відео з прес-конференції:

Фотографії з заходу

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Спікер:  начальник санітарно-епідеміологічної служби Національної гвардії України, полковник Олена Олещенко.

Підсумкові матеріали:

У зоні АТО хворих на грип нацгвардійців найменше - медслужба НГУ

Захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції серед військовослужбовців Нацгвардії України, які несуть службу в зоні АТО, найнижча порівняно з  частинами, дислокованими на інших територіях.

Про це на прес-конференції в Укрінформі у п'ятницю заявила начальник  відділу Медичного управління Національної гвардії України полковник Олена Олещенко.

"У частинах Нацгвардії, які дислоковані на сході, один із найнижчих показників захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Я думаю, що це ми можемо пояснити якраз розосередженням особового складу, тому що ці захворювання передаються повітряно-крапельним шляхом, і одним з елементів профілактики є якраз розосередження", - сказала Олещенко.

Вона додала, що торік у зоні АТО також фіксувалися дуже низькі показники захворюваності на грип та ГРВІ.

Олещенко поінформувала, що в цьому епідсезоні найвищі показники захворюваності серед військовослужбовців Нацгвардії зареєстровані в частинах, які дислоковані в Київській області та Запоріжжі. "В усіх інших частинах ми не маємо проблем по грипу", - запевнила вона.

За словами Олещенко, захворюваність серед солдатів строкової служби значно нижча, ніж серед контрактників.

"Станом на сьогодні в нас тяжких випадків захворювання не зареєстровано, летальних випадків не зареєстровано, діагноз грип поставлено у двох випадках, один із яких підтверджений лабораторно", - повідомила вона.

Відповідаючи на запитання журналістів, начальник  відділу Медичного управління Національної гвардії України зазначила, що запасів ліків від грипу, зокрема таміфлю, у медичних підрозділах Нацгвардії не створювали, проте в разі потреби всі військослужбовці госпіталізуються до територіальних закладів охорони здоров'я МОЗ чи Міноборони, де такі ліки отримали за розподілом від Міністерства охорони здоров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-