Крим: політичні переслідування за релігійною ознакою

Крим: політичні переслідування за релігійною ознакою

Укрінформ
28  січня о 13.15 відбулася прес-конференція на тему: "Крим: політичні переслідування за релігійною ознакою".  (Зала 1)

Відео з прес-конференції:

Фотографії з заходу

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Організатор: Громадська організація «Кримський центр ділового та культурного співробітництва «Український Дім».

Учасники: Архієпископ Євстратій (Зоря) - речник Київської патріархії;  Климент - Архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП; Андрій Щекун - представник громадської організації «Кримський центр ділового та культурного співробітництва «Український Дім».

Підсумкові матеріали:

«Влада» Сімферополя не втрачає надію увірвати землю УПЦ КП для житла ФСБешникам

Окупаційна влада в Криму робить все для того, щоб Українська православна церква Київського патріархату не почала будівництво свого храму в Сімферополі на земельній ділянці, власником якої вона є з 2010 року.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент.

«Сімферопольська «влада» робить все, щоб зволікати час і потім рішенням суду забрати у нас земельну ділянку, призначену для будівництва церкви», - повідомив Климент.

За його словами, уперше питання земельної ділянки на вулиці Київській у Сімферополі було озвучено у березні 2015 року, коли їм надійшов лист від «влади» про те, що вони або  повинні освоїти цю ділянку і починати будівництво, або цю ділянку у них рішенням суду забирають.

Як розповів архієпископ Сімферопольський і Кримський, дозволи на розробку того, що належить їм з 2010 року земельної ділянки вони отримати не можуть.

«На поле я досі не можу вийти, тому що до тих пір, поки не буде офіційного дозволу, я не зможу вкладати кошти, які люди збирали на будівництво храму Христа Спасителя в Сімферополі», - розповів він.

Як відзначив священнослужитель, кримська «влада» сьогодні використовує приклади сталінського правління, коли безпосередньо будівництво не забороняє, але і дозволу на нього не дає.

«Ви будуйте, але дозволу у вас немає. Якщо не будуватимете, то тоді відберемо. А дозвіл? Так, ми даємо дозволи, і ми над цим працюємо», - навів приклад відповіді «влади» архієпископ Климент.

За його словами, нині до міжнародних судів готуються позови на факти привласнення майна УПЦ КП у Криму.

«Зараз я підготував пакет документів, за якими усе майно, визнане управлінням Кримської єпархії української церкви є її власністю, і на це майно є підтвердження в державному реєстрі. Ми підготували лист, зараз він допрацьовується в Міністерстві юстиції України, про те, щоб це майно було включено до позову до міжнародних судів від імені України проти Російської Федерації», - розповів Климент.

«Тому я ще і ще раз попереджаю і цю «владу», і Москву - якщо ви щось зробите, в міжнародних судах майнові питання будуть розглянуті, і вам доведеться компенсувати все: або за рахунок коштів Москви, або за рахунок коштів і майна української церкви московського патріархату на території Криму», - резюмував архієпископ Сімферопольський і Кримський.

Раніше Укрінформ повідомляв, що сімферопольська «влада» пропонувала Кримській єпархії УПЦ Київського патріархату відмовитися від земельної ділянки на вулиці Київській у Сімферополі, призначеної для зведення храму Христа Спасителя, і передати її для будівництва житла для співробітників російського ФСБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-