Запуск у виробництво повнометражного фільму Максима Ксьонди

Запуск у виробництво повнометражного фільму Максима Ксьонди "Бобот"

Укрінформ
17 грудня о 14.00 відбулася прес-конференція на тему: "Запуск у виробництво повнометражного фільму Максима Ксьонди "Бобот"". (Зала 1)

Відео з прес-конференції:

Фотографії з заходу

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Організатори: Укрінформ, Державне агентство України з питань кіно.

Учасники: Пилип Іллєнко, голова Державного агентства України з питань кіно; Максим Ксьонда, режисер-постановник; Іван Тімшин, автор сценарію; Олексій Москаленко, продюсер; Олег Фагот Михайлюта, композитор.

Кінофільм створюється за підтримки Державного Агенства України з питань кіно, виробництво здійснює ТОВ « М. Д. С. ЛТД»Коротко. Фантастично-пригодницький фільм «Бобот» - це розповідь про двох дітей, які починають розуміти своє місце у світі, відчувати, що від них залежить життя інших та вони можуть все змінити, але для цього треба побороти в собі страх, байдужість, ненависть. Дванадцятирічному хлопчикові доводиться зазирнути під полог звичайності, у неймовірний світ, що завжди був поряд. Під час своїх пригод він проходить багато випробувань, зустрічає фантастичних істот, добрих друзів та перше кохання. Від мужності та рішучості нашого героя в певний момент залежить не тільки доля його друзів, а й всього світу.

Підсумкові матеріали:

Ксьонда і Михайлюта зроблять з композиції "Бобот" фантастично-пригодницький фільм

Фантастично-пригодницький повнометражний фільм "Бобот" запускається у виробництво за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Про це повідомив голова Держкіно Пилип Іллєнко під час прес-конференції в Укрінформі.  

"Бобот" - це дитячий фільм. І ми покладаємо на нього великі надії, тому що це та ніша фільмів для сімейного перегляду, яка є для нас найбільш цікавою і якій в останні роки не приділялося достатньої уваги.  Ми сподіваємося, що цей фільм матиме шлях до глядача, вийде в широкий прокат, і не тільки в Україні, що фільм матиме фестивальну долю", - сказав Іллєнко.

Він зазначив, що частка державного фінансування становить 10 млн гривень. Загальний бюджет фільму - 20 млн грн.

Як додав продюсер фільму Олексій Москаленко, виробництво здійснює ТОВ "М. Д. С. ЛТД", і другу половину бюджету збираються отримати від грузинської компанії, яка теж займається кіновиробництвом і  готова вкласти свій приватний капітал. "Вони вірять у те, що фільм матиме комерційний успіх, ми теж на це розраховуємо. Ми постараємося зробити його настільки цікавим, щоб він був успішним. Хотілося б зробити справжній глядацький фільм", - підкреслив він.

Продюсер нагадав, що історію про Бобота творча група задумала майже п'ять років тому і запропонувала її тоді гурту ТНМК, щоб зробити на свою музику відео про "електричну будку, яка вирішила в якийсь момент кинути своє насиджене місце і мандрувати Україною". Після показу композиції "Новина" про  трансформаторів-мандрівників вони одержали величезну кількість позитивних відгуків і почали працювати над сценарієм, розробкою персонажів, технології тощо.  

"Ми думаємо, що в нас є шанс зробити фільм, який спричиниться до того, що наші діти гратимуть у пісочниці не в "трансформерів", а в наших героїв", - сказав Москаленко.  

Водночас Фагот (Олег Михайлюта), фронтмен гурту ТНМК, який писатиме музику до фільму, вважає, що "Бобот" "може бути першим українським фільмом, який матиме продовження, а може, навіть і серіалом".  

"Ідея одразу запала в душу, дуже сподобалася, і тому з'явилася "Новина" у виконанні ТНМК. Я вже бачу, що це перетворюється на якісний фільм, і мені хочеться, щоб це був не просто фільм про те, як батьки повинні виховувати своїх дітей, а щоб він залишився в історії українського кінематографа. Бобот уже живе багато років, він має своїх прихильників, його знають більше 100 тисяч людей, які бачили кліп. І є всі передумови для того, щоб це кіно було яскравим і якісним. Бобот у фільмі оточений дітьми і справжньою чистою емоцією - це взагалі бомба", - підкреслив Михайлюта.

А Максим Ксьонда - режисер фільму, який поставив також кліп "Новина", розповів, що Бобот буде одним із персонажів. "Історія базується на стосунках двох підлітків - хлопчика і дівчинки. Один із них вихований, як Мауглі, "інопланетянами", другий - у тепличній атмосфері. Ми хочемо їх подружити, щоб їхні світи перетнулися, і ми побачили, що не все у світі чорне і біле, що є різні варіації кольорів. Цю історію про спасіння світу ми хочемо наділити суто людськими, дитячими емоціями", - сказав режисер.

Він розповів, що у фільмі, крім дітей і Бобота - ходячого трансформатора, схожого на людину, який допомагає людям рятувати світ, є й інші цікаві персонажі - божевільний професор, ворон, що розмовляє, інші трансформатори і "люди, вдягнуті як інопланетяни, що маскуються під бомжів, які насправді не бомжі".

Як зазначалося, початок зйомок "Бобота" планується на кінець весни - на початку літа 2016-го, а закінчення - на середину осені, сам фільм хочуть презентувати до кінця наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-