Законопроект 2558а. Як скасування 22 дозвільних процедур змінить життя аграріїв

Законопроект 2558а. Як скасування 22 дозвільних процедур змінить життя аграріїв

Укрінформ
2 грудня об 11.00  відбулася прес-конференція на тему: «Законопроект 2558а. Як скасування 22 дозвільних процедур змінить життя аграріїв». (Зала 1)

Відео з прес-конференції:

Фотографії з заходу

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Організатори: Укрінформ, Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Спікери:

1. Владислава Рутицька, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції

2. Іван Мірошніченко, народний депутат України

3. Олексій Мушак, народний депутат України

4. Мар'ян Заблоцький, голова правління ГО "Центр ефективного законодавства", заступник голови "Української аграрної асоціації"

Довідково. 24 листопада Верховна Рада прийняла в першому читанні за основу Законопроект України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції в агропромисловому комплексі» ( №2558а). В разі прийняття проекту Закону скасовується або обмежується дія 22 дозвільних процедур у сфері рослинництва, агрохімікатів, тваринництва, харчових продуктів, рибництва та водокористування. Документ дозволяє суттєво зменшити корупційні ризики, пов'язані з дозвільними документами. Вирішуються також важливі соціальні проблеми, які пов'язані із добуванням води із водозаборів.

Підсумкові матеріали:

Мінагрополітики збирається зекономити $300 млн на дерегуляції

Міністерство аграрної політики лобіює новий дерегуляційний законопроект №2558а "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції в агропромисловому комплексі", що, в разі його прийняття, має зекономити для аграріїв та бізнесу більше 300 млн доларів в 2016 році.

Про це сказала заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька під час прес-конференції в Укрінформі на тему: "Законопроект 2558а. Як скасування 22 дозвільних процедур змінить життя аграріїв", повідомляє кореспондент агентства.

"Коли ми аналізували цей законопроект, ми порахували, що сукупний економічний ефект, який очікується від цього законопроекту, сягає більше 300 млн дол. в наступному році і в подальшому", - сказала Рутицька.

У свою чергу, голова правління ГО "Центр ефективного законодавства" Мар'ян Заблоцький розповів, скільки фактично вдасться скоротити дозвільних процедур завдяки ухваленню проекту.

"Фактично із 110 дозволів, які ми фактично знайшли в сільському господарстві, ми запропонували до скасування або до обмеження 22 дозволи. Ще 16 дозволів - їх скасування або перелік містилися вже в інших прийнятих законах або законопроектах", - розповів Заблоцький.

Експерт також зазначив, що скасування лише реєстрації добрив заощадить  для аграріїв до 250 млн дол. на рік.

"Серед цих 22 дозволів найголовніші - це скасування реєстрації певних добрив, як це є в Канаді і в ЄС. Це фактично демонополізує ринок... Для аграріїв - це економія залежно від року від 50 до 250 млн дол. на рік", - зазначив Заблоцький.

Нагадаємо, що наразі законопроект України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції в агропромисловому комплексі" (№2558а) готується до розгляду в другому читанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-