"Шлях мерця" - хорор-фільм Георгія Фоміна

Укрінформ
1 грудня о 14.00  відбулася прес-конференція: "Запуск у виробництво хорор-фільму Георгія Фоміна "Шлях мерця"".  (Зала 1)

Відео з прес-конференції:

Фотографії з заходу

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Організатори: Укрінформ, Державне агентство України з питань кіно.

Учасники прес-конференції:

Пилип Іллєнко, голова Державного агентства України з питань кіно;

Георгій Фомін, автор сценарію та режисер-постановник;

Ігор Савиченко, продюсер фільму;

Микола Вересень, виконавець головної ролі.

Кінофільм «Шлях мерця» створюється за підтримки Державного Агентства України з питань кіно. Виробництво компанії ТОВ «Директорія кіно». Продюсер фільму - Ігор Савиченко.

У центрі сюжету фільму - пригода з актором театру і кіно Миколою Вереснем (у ролі самого себе), який випадково отримує таємничу валізку-дипломат, і через це на нього, залучаючи загони спецпризначення, починає полювати міністр внутрішніх справ на прізвище Бармалаєв. Історія перестрибує в часі та просторі, поки не стає зрозуміло, що  Микола Вересень загинув на знімальному майданчику фільму про Івана Грозного, і тепер чорти, які думають, що він і є Грозний, намагаються всіма можливими способами затягти його до пекла. Далі за сценарієм з'являються менти-вампіри у ролі чортів, гуцули-пияки яко ангели й інші містичні істоти та щонайрізніші поторочі посей- та потойбічної реальностей...

Контактна особа:

Прес-аташе Держкіно, Ксенія Косик

тел.: (093) 201 63 67, Dergkino2015@gmail.com

Підсумкові матеріали:

Держкіно дає майже 9 млн грн на хорор "Шлях мерця" - Іллєнко

Державне агентство України з питань кіно профінансує майже на 9 млн грн фільм Георгія Фоміна "Шлях мерця".

Про це повідомив голова Держкіно Пилип Іллєнко на прес-конференції в Укрінформі.

"Ми підписали угоду про створення фільму "Шлях мерця", і держава готова вкласти у виробництво цього фільму рівно половину його собівартості. Це трошки менше ніж 9 млн грн. Вже незабаром можна буде розпочати виробництво цієї стрічки", - зазначив Іллєнко.

Він нагадав, що завдяки збільшенню фінансування до кінця року Держкіно запускає у виробництво близько 40  назв українських  фільмів. 12 із них будуть повнометражні ігрові фільми різних жанрів.

"Фільм "Шлях мерця" для мене - один з цікавих у низці цих стрічок, оскільки він створюється за сценарієм і під орудою Фоміна. Я є поціновувачем його фірмового авторського стилю. І цей фільм буде його дебют у постановці повнометражних ігрових фільмів", - зазначив голова Держкіно.

За його словами, фільм має високу художню якість і це доволі популярний нині жанр. "Це постмодерністське поєднання хорору з чорним гумором і з іронічним ставленням до певних проблем, що існують у дійсності. Тому він актуальний і присвячений тому, як важко з себе вичавити постімперські атавізми. Тут є всі потрібні складові, починаючи від зіркового обличчя - Миколи Вересня у головній ролі - і закінчуючи цікавою драматургією, досвідченими продюсерами, які неодноразово продемонстрували свою здатність робити якісне кіно. Зокрема Ігор Савиченко  був продюсером фільму "Поводир". Тож ми спокійні з точки зору виробничих процесів", - сказав Іллєнко.  

Продюсер фільму Ігор Савиченко додав, що зніматиме фільм теж зіркова команда. Вересень гратиме самого себе. Буде велика команда українських акторів.

"Сам фільм - це певний калейдоскоп образів і подій, в якому кожен грає свою мізансцену. Акторів, які гратимуть важливі ролі, буде десь із 30. Частину ролей гратимуть поляки", - сказав продюсер.   

Він уточнив, що фільм буде створюватись у копродукції з польськими та американськими партнерами. Загальний бюджет стрічки - 730 тисяч євро. "Це дуже невеликий бюджет, але наші партнери мають дуже великий досвід роботи - як у постпродакшні, так і прокаті фільмів у всьому світі. І я впевнений у тому, що у нього буде широкий світовий глядач", - підкреслив Савиченко.

Як зазначив режисер та автор сценарію Георгій Фомін, його цікавить питання подальшої долі готового кіно, окільки "у нас катастрофа з прокатом".

"Треба зробити так, щоб було модно ходити на національний продукт. Поки цього немає, потрібен закон, щоб наші українські телеканали безплатно запускали рекламу вітчизняного кіно", - наголосив Фомін.   

У центрі сюжету фільму - пригода з актором Вереснем, який випадково отримує таємничу валізку-дипломат, і через це на нього, залучаючи загони спецпризначення, починає полювати міністр внутрішніх справ на прізвище Бармалаєв. Історія перестрибує в часі та просторі, доки не стає зрозуміло, що Вересень загинув на знімальному майданчику фільму про Івана Грозного. І тепер чорти, які думають, що він і є Грозний, намагаються всіма можливими способами затягти його до пекла. Далі за сценарієм з'являються менти-вампіри у ролі чортів, гуцули-пияки як ангели та інші містичні істоти і поторочі посей- та потойбічної реальностей.

Хорор "Шлях мерця" покажуть в Україні наприкінці 2017-го - продюсер

Зйомки фільму жахів "Шлях мерця" відбудуться впродовж 2016 року. Після періоду постпродакшну стрічка побуває на міжнародних фестивалях і наприкінці 2017-го вийде в широкий прокат.

Про це повідомив продюсер фільму Ігор Савиченко на прес-конференції в Укрінформі.

"В Україні такого фільму нема. Специфіка фільму в тому, що він відрізняється від усього, що було до цього в Україні. Це - початок хвилі. У свій час у своїх країнах і в світі такі фільми відіграли  таку ж роль, яку має відіграти "Шлях мерця", коли він вийде. За стилістикою "Шлях мерця" - це хорор, це треш. Але події у фільмі - це, по суті, те, що почалося наприкінці 90-их, коли наше криміналізоване суспільство трансформувалося на поліцейське, наслідки чого ми маємо зараз. І коли фільм вийде, а широкий український глядач його побачить наприкінці 2017 року, він дасть змогу в певному сенсі пережити все, що відбулося, через зовсім іншу, художню реальність", - сказав Савиченко.

Він розповів, що фільм зніматимуть у два етапи. Перший буде ранньої весни, скоріш за все, у квітні. Другу частину зніматимуть восени. Постпродакшн буде важкий і довгий і триватиме близько 8 місяців. Далі стрічка поїде на фестивалі.

"У фільмів цього класу є свої фестивалі, найбільша їх кількість - у Британії, США та Японії. І на ці країни буде спрямована дистрибуція. А також на Україну, Польщу, пострадянські країни та країни Східної Європи", - зазначив продюсер, уточнивши, що є можливість показати фільм на фестивалях в Едінбурзі, Брюсселі, Варшаві, Локарно, Берліні, Роттердамі, Торонто, на "Санденс" у Нью-Йорку.

Микола Вересень, який виконує у фільмі головну роль - самого себе, запевнив, що сценарій цікавий і незвичний. І висловив думку, що, хоч картина не антиросійська, в Росії її не покажуть, якщо там не зміниться ситуація.

"Я точно розумію, що цей фільм не покажуть у Росії, хоча там жодного антиросійського слова немає. Але фактично є уособлення Радянського Союзу, мороку. І оскільки Росія хоче бути правонаступницею в усіх радянських галузях, то це, безперечно, антирадянський фільм, а в новій фразеології - антиросійський. Це фактично про марення тоталітаризмом, посттоталітарний вихлоп. Хоча в мене є передчуття, що якщо це буде (вихід фільму в прокат. - Ред.) в кінці 2017-го, то може статися, що фільм стане хітом у Росії. Що можуть відбутися зміни, які поставлять цей фільм на першу кіношпальту. А в сьогоденні це абсолютно не можна уявити, тому що більшість людей і більшість начальства впізнає себе в тих героях, у тому мороці", - сказав Вересень.  

Він ще раз підкреслив, що фільм - не про політику, а про те, що відбувається в головах людей під час життя в таких умовах, в яких жили радянські люди.

"Я там бачу сувору, чорну іронію або сарказм. Але це не є політична картина. Це максимально аполітична картина. Це - замальовка застиглої натури, яку ще багато де можна побачити в Україні. Ну, а в Росії, в Північній Кореї просто суцільно можна побачити", - зазначив Вересень, уточнивши, що сюжет фільму - "це посейбіччя і потойбіччя одночасно".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-