Запуск у виробництво повнометражного ігрового фільму „Червоний

Запуск у виробництво повнометражного ігрового фільму „Червоний"

Укрінформ
25 листопада об 11.00 відбулася прес-конференція на тему: «Запуск у виробництво повнометражного ігрового фільму „Червоний"». (Зала 1)

Відео з прес-конференції:

Фотографії з заходу

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Організатори: Укрінформ, Державне агентство України з питань кіно.

Учасники: Пилип Іллєнко, голова Державного агентства України з питань кіно; Заза Буадзе, режисер-постановник; Андрій Кокотюха, автор сценарію; Володимир Філіппов, продюсер фільму з української сторони; Кестас Драздаускас, продюсер фільму з литовської сторони (по скайпу).

За жанром кінофільм „Червоний" - історична драма, який створюється за мотивами однойменного  романа  Андрія Кокотюхи, який є автором сценарію фільму. Прем'єра фільму запланована на весну 2017 року.

"Кінофільм „Червоний” створюється за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно. Це спільне виробництво компаній: ТОВ «ІнсайтМедіа» продюсерський центр (Київ, Україна), Одеська кіностудія (Одеса, Україна) та кінокомпанія ARTBOX (Вільнюс, Литва).

Анотація до фільму.

Двоє українців воювали за різні ідеали. Проте доля звела їх у одному таборі. Тепер вони каторжани: український повстанець Данило Червоний та радянський льотчик Віктор Гуров. Червоний - із Заходу. Гуров - зі Сходу. Але Батьківщина в них одна. Тільки зрозумівши це, тільки домовившись між собою, двоє українських в`язнів можуть протистояти репресіям начальника табору майора Абрамова, підступності ватажка злодіїв Колі Тайги та зробити відчайдушну спробу вирватися на волю, піднявши повстання в таборі.

Контактна особа: Прес-аташе Держкіно, Ксенія Косик тел.: (093) 201 63 67, Dergkino2015@gmail.com

Підсумкові матеріали:

Держкіно дає 10 млн грн на фінансування фільму "Червоний" - Іллєнко

Державне агентство України з питань кіно на 50% профінансує повнометражний ігровий фільм "Червоний" Зази Буадзе за романом Андрія Кокотюхи. Це історична драма з новим українським героєм, на актуальну тему.

На цьому наголосив голова Держкіно Пилип Іллєнко під час прес-конференції в Укрінформі, присвяченій запуску фільму у виробництво.

"Ми горді повідомити, що підписали договір на державну фінансову  підтримку виробництва фільму "Червоний" режисера Зази Буадзе за романом і сценарієм Андрія Кокотюхи. Внесок з боку Держкіно - 10 млн грн, це 50% бюджету. Я дуже радий, що це буде фактично копродукція з нашими європейськими партнерами, і хотів би підкреслити, що цей фільм має надзвичайно актуальну для нас тему - він подає образ нового українського героя, який здатний кидати виклик обставинам і перемагати. Фільм висвітлює дуже важливу для нас історичну тему", - сказав Іллєнко.

Проект є спільним виробництвом компаній ТОВ "ІнсайтМедіа" продюсерський центр (Київ), Одеська кіностудія та кінокомпанія АRTBOX (Вільнюс, Литва).

Як зазначив продюсер фільму з української сторони Володимир Філіппов, картину профінансують обидва  копродюсери - Одеська кіностудія та кінокомпанія АRTBOX - кожен по 10%. Решту 30% бюджету є надія одержати від якогось з українських телеканалів.

За жанром фільм - історичний бойовик. В його основі історія двох українців, які воювали за батьківщину по різні боки барикад: Червоний - в УПА, Гуров - у Радянській армії. Доля зводить їх у радянському концтаборі, де вони піднімають повстання.

Фільм "Червоний" буде на зразок "Опівнічного експреса" або "Втечі з Шоушенка" - Кокотюха

Андрій Кокотюха - автор сценарію фільму "Червоний", який нині запускається у виробництво за підтримки Держкіно, - очікує, що стрічка буде на рівні таких відомих драм, як  "Опівнічний експрес" та "Втеча з Шоушенка".

Про це письменник сказав на прес-конференції в Укрінформі.  

"Червоний" - це гостросюжетна історико-пригодницька драма. Від самого початку я ставив завдання бути в координатах таких фільмів, як фільм Алана Паркера "Опівнічний експрес" або "Втеча з Шоушенка" (режисера Френка Дарабонта за повістю Стівена Кінга. - Ред.). Це фільм не лише про те, як українці, литовці, грузини та інші народи, які були ув'язнені, виривалися на волю. Це історія про потяг до свободи як такий", - зазначив Кокотюха.

Він уточнив, що сценарій написав за своїм однойменним романом, який за три роки вже витримав сім перевидань, і зосереджений він на третій частині твору.

Кокотюха також розповів, чим закінчиться "Червоний". "Фільм уперше за всю новітню історію українського кіно закінчиться тим, що українця не вб'ють. Головний герой подолає всі обставини, переможе всіх своїх ворогів, вирветься на волю. Мені хотілося б, щоб фільм почав злам свідомості українців, що ми постійно мусимо помирати за ідею, за батьківщину", - підкреслив він.

Письменник додав, що "це кіно заточене на максимальну кількість глядачів і розказує дуже просту історію про те, як людина потрапила в складні обставини і не зламалася, почала шукати вихід із ситуації, кинула виклик системі там, де це здається неможливим".

"Ми не підходимо до історії у фільмі з позицій сьогоднішнього дня. Ми намагаємося показати, хоч це і дуже складно, як мислять герої в кінці 1940-их років, не знаючи розвитку подій і чим вони закінчаться, не знаючи, що відбудеться через 50-60 років. І цим саме ми відмітаємо будь-яку підозру в тому, що це пропаганда чи агітація", - сказав Кокотюха.

Фільм "Червоний" планується завершити у жовтні 2016-го - продюсер

Виробництво повнометражної ігрової стрічки "Червоний" планується завершити у жовтні 2016 року.

Про це повідомив продюсер фільму з української сторони Володимир Філіппов під час прес-конференції в Укрінформі.  

"Зйомки розпочнуться навесні 2016-го. Вся історія, пов'язана з боротьбою УПА, зніматиметься влітку в Карпатах. Завершити зйомки планується до вересня, а постпродакшн - до 14 жовтня. Сподіваємось показати глядачеві драму, воєнний бойовик, драйв, у якому герой не гине, а виживає, рятуючи інших", - сказав продюсер.

Він додав, що в широкий прокат фільм вийде наприкінці 2016-го - на початку 2017 року і планується, що це буде широкомасштабний український кінопрокат, прокат у країнах Прибалтики, широка телевізійна європейська дистрибуція. А європейський кінопрокат залежатиме від можливості долучитися до програми "Креативна Європа".

За словами Філіппова, фільм дуже актуальний з огляду на сьогоднішній конфлікт в Україні.

"У фільмі, крім бійця УПА Червоного, є інший українець - льотчик Гуров, який воював за Україну в складі СРСР. Для мене як жителя Севастополя ця тема є однією з важливих у фільмі - як навчитися розмовляти і взаємодіяти Червоному і Гурову. Конфлікт героїв у фільмі загострений до краю, і глядачеві буде цікаво спостерігати за розвитком цих взаємовідносин, виносячи для себе урок, як нам, таким різним українцям, навчитися жити разом", - зазначив продюсер.

Водночас режисер картини Заза Буадзе наголосив, що "необхідність такого фільму в Україні просто висить у повітрі".

"Поява нових українських героїв життєво необхідна, це дуже важливо, особливо для нових поколінь. Такий фільм мусить з'явитися. Чудовий сценарій, чудовий роман. І я дуже радий, що фільм розрахований на широкий прокат. Це, в найкращому розумінні цього слова, - мейнстрім. Я не знаю, скільки мільйонів подивиться наш фільм, але сподіваюсь, що 42 мільйони українців і 4 мільйони литовців (проект є спільним виробництвом з литовською кінокомпанією АRTBOX. - Ред.)", - сказав Буадзе.  

Він додав, що це буде сучасне кіно і зніматиме його чудовий оператор Олександр Земляний. Також у фільмі будуть нові обличчя - українські та литовські актори.

Продюсер фільму з литовської сторони  Кестас Драздаускас підкреслив, що фільм дає початок українсько-литовській співпраці, важливо, що і тема для нас - спільна. Окрім того, це шанс для литовських акторів вийти на широкий екран, особливо для російськомовних (які гратимуть росіян. - Ред.), оскільки російськомовне кіно в Литві не виробляється.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-