Чому проводиться реприватизація комерційної нерухомості  Військовою прокуратурою та Міноборони   на Західній Україні

Чому проводиться реприватизація комерційної нерухомості Військовою прокуратурою та Міноборони на Західній Україні

Укрінформ
24 листопада об 11.00 відбулася прес-конференція на тему: "Чому проводиться реприватизація комерційної нерухомості  Міністерством оборони та Військовою прокуратурою на Західній Україні: причини та наслідки". (Зал 1)

Відео з прес-конференції:

Фотографії з заходу

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Організатори: Укрінформ, Об'єднання  підприємців.

Учасники: Євген Бойчук - координатор постраждалих підприємців; Антон Воловенко - директор ПП "Інтертайле" (м.Львів); Віктор Білявець - директор ПП "Здоблев" (м.Новоярівськ); Ганна Салюк - приватний підприємець (м.Броди).

Підсумкові матеріали:

Підприємці закликають Полторака вирішити питання щодо реприватизації приватного майна, яке раніше належало Міноборони, позасудовим шляхом

Підприємці закликають міністра оборони мирним, позасудовим шляхом вирішити питання щодо реприватизації приватного майна, яке було придбано у Міноборони.

Про це заявив на прес-конференції в Укрінформі "Як і чому проводиться реприватизація державного майна Міністерством оборони України та Військовою прокуратурою України: причини та наслідки", координатор постраждалих підприємців Євген Бойчук, повідомляє кореспондент агентства.

"Ми, підприємці, звертаємося до міністра оборони та головного військового прокурора з проханням вирішити питання мирним шляхом. Ми звертаємося до вас за допомогою. Ми просимо призначити зустріч і провести переговори щодо вирішення питання (реприватизації державного майна Міністерством оборони - ред.) мирним - позасудовим шляхом", - йдеться у заяві підприємців, озвученої Бойчуком.

Він пояснив, що у період із 2006 по 2013 рр. звичайними підприємцями із міст Західної України через публічні торги - аукціони, було придбано 62 об'єкти державного нерухомого майна, яке продавала держава в особі ДП "Концерн "Військторгсервіс", а фактично Міноборони. Нерухомість продавалася у занедбаному стані і завдяки підприємцям була відремонтована і запрацювала, як наслідок було створено 600 робочих місць.

На початку 2013 року за часів Януковича Військовою прокуратору було подано до судів 62 позовні заяви з вимогами визнати усі договори купівлі-продажу недійсними, оскільки вони носили нібито сумнівний характер, та повернути нерухомість Міністерству оборони. Зі зміною влади нічого не змінилося. І Верховний суд України 16.09.2015 виніс постанову, відповідно до якої підприємців зобов'язали повернути державі майно, які вони на законних підставах придбали.

Бойчук зауважив, що жодної надії на повернення сплачених підприємцями за нерухомість коштів немає, оскільки станом на сьогодні вже відкрито 76 виконавчих проваджень. При цьому він зауважив, що "ніхто не може пояснити, для чого армії ці приміщення". Там, переважно, після ремонту працюють аптеки, магазини, автосервіс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-