Об'єднання та координація діяльності громадських формувань з охорони громадського порядку і державного кордону

Об'єднання та координація діяльності громадських формувань з охорони громадського порядку і державного кордону

Укрінформ
19 листопада о 14.00 відбулася прес-конференція з приводу створення Всеукраїнської Асоціації громадських формувань, організацій та об’єднань. (Зал 1)

Відео з прес-конференції:

Фотографії з заходу

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Організатори: Укрінформ, Громадське формування з охорони громадського порядку і державного кордону (м.Чернігів).

У ході прес-конференції були висвітлені наступні питання:

- Підґрунтя створення Асоціації;

- Цілі і завдання, які планується поставити перед Асоціацією;

- Презентація плану розвитку Асоціації за напрямами: охорона державного кордону та боротьба з порушеннями громадського порядку та профілактична робота серед населення регіону.

Учасники: Євген Рокитський - член Громадської ради при Адміністрації Державної прикордонної служби України; Юрій Горний  - начальник Штабу ГФ "Сєвєр"; Микола Акулич  - командир підрозділу аеророзвідки; Святослав  Стеценко - керівник ГО "Український легіон"; Іса Акаєв - командир батальйону "Крим".

Головна мета створення Асоціації – здійснення координації спільних зусиль громадських формувань, об’єднань і організацій із надання допомоги органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам, підрозділам Державної прикордонної служби України, Збройних Сил України, органам виконавчої влади, а також посадовим особам у забезпеченні оборони державних кордонів, запобіганні та припиненні кримінальних і адміністративних правопорушень, захисті життя та здоров'я громадян, інтересів суспільства і держави від протиправних посягань, а також у рятуванні людей і майна під час стихійного лиха та інших надзвичайних ситуацій.

Додаткову інформацію можна отримати:

зателефонувавши – +38(0462)653-588 або +38 (073) 4880550

написавши – kc.association.gf@gmail.com

Підсумкові матеріали:

У охороні держкордону прикордонникам допомагатиме Всеукраїнська Асоціація громадських формувань

Об'єднання та координація діяльності громадських формувань з охорони громадського порядку і державного кордону  - запорука стабільності і безпеки в регіонах.

Таку думку висловив на прес-конференції в Укрінформі, презентуючи створення Всеукраїнської Асоціації громадських формувань з охорони державного кордону, начальник Штабу Громадського формування "Сєвєр" Юрій Горний

"Якщо ми будемо об'єднуватись, це буде на користь як регіонам, так і державі в цілому. Головна мета Асоціації - надання допомоги підрозділам Державної прикордонної служби України, органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам, СБУ, у забезпеченні оборони державних кордонів, запобіганні та припиненні кримінальних і адміністративних правопорушень, а також у рятуванні людей і майна під час стихійного лиха та інших надзвичайних ситуацій", - повідомив Горний.

 За його словами, Всеукраїнської Асоціації громадських формувань буде переважно орієнтована на співпрацю з прикордонними службами. Горний зауважив, що державний кордон у  Чернігівській області - це 224 км з Російською Федерацією і цей кордон найближчий до столиці, а тому  особливо важливий.

Начальник Штабу ГФ "Сєвєр" зауважив, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про доцільність охорони кордону з огляду на те, що там вже будують загородження по проекту "Стіна", що Чернігівський кордон проходить крізь болота та річки і там неможливо збудувати загорожу.  Він також повідомив, що у підрозділах  працюватимуть150-170 осіб.

У свою чергу, член Громадської ради при Адміністрації Державної прикордонної служби України Євген Рокитський зауважив, що до співпраці планують залучити  бізнесові кола, представників місцевої адміністрації та небайдужих громадян.

На його думку, створення Всеукраїнської Асоціації громадських формувань сприятиме внутрішньому контролю і очистці формувань, які вже були створені. "Ми хочемо об'єднати ті формування, які дійсно займаються захистом кордону", - сказав Рокитський. Він також  повідомив, що установчий з'їзд Асоціації відбудеться у січні.

На прес-конференції зауважили, що у Фінляндії, Швеції, Естонії, Латвії, Литві та Польщі вже існує цілісна інтегрована концепція функціонування громадських формувань, яка набула загальнонаціонального значення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-