Кліматична політика України та її енергетична стратегія

Кліматична політика України та її енергетична стратегія

Укрінформ
5 листопада об 11.00 відбулася прес-конференція на тему: “Нова кліматична політика та енергетична стратегія України”. (Зал 1).

Відео з прес-конференції:

Фото Укрінформ

Організатори: Укрінформ, ГО "Фонд "Відкрита політика", Український гідрометеорологічний інститут ДСНС та НАН України, Французький інститут, за підтримки Посольства Франції в Україні.

Інформаційні партнери: Громадське радіо, Радіо ЕРА-FM, радіо «Промінь», lb.ua.

Учасники: Фредерік де Туше, Перший радник Посольства Франції в Україні; Ірина Жданова, генеральний директор ГО «Фонд «Відкрита політика»; Ганна Вронська, заступник міністра екології та природних ресурсів з питань євроінтеграції; Борис Костюковський, науковий директор ГО «Бюро комплексного аналізу та прогнозів»;  Віра Балабух, завідуюча відділом синоптичної метеорології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України, к.геогр.н., ст.н.сп.

Прес-конференція відбулася в рамках інформаційної кампанії “Чистий четвер”.

ГО «Фонд «Відкрита політика» спільно з Посольством Франції проводить промо-кампанію приурочену 21-й сесії Конференції Сторін Рамкової конвенції Організації Об'єднаних Націй про зміну клімату, яка відбуватиметься 30 листопада - 11 грудня 2015 р. в Парижі.

Довідково. Інформаційна кампанія являє собою цикл регулярних щотижневих прес-конференцій в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» під загальною темою: «Від екології цінностей - до екології Всесвіту: виклики в умовах глобальних змін клімату». Одночасно, виходитимуть тематичні програми, інтерв'ю, блоги на порталі LB.ua, матеріали на інших медіа-ресурсах. Щотижня відбуватимуться обговорення окремого аспекту теми.

Підсумкові матеріали:

До кінця року Україна може сформувати енергетичну та екологічну стратегію розвитку - Вронська

До кінця року на рівні уряду планується розглянути низку документів, що визначають стратегію країни з енергетичних та екологічних питань.

Про це під час прес-конференції «Нова кліматична політика та енергетична стратегія України», що відбулася в четвер в Укрінформі, повідомила заступник міністра екології та природних ресурсів  з питань євроінтеграції Ганна Вронська.

«До кінця цього року на рівні уряду планується прийняття низки стратегічних документів для України, які визначатимуть, як країна буде рухатися в плані кліматичної, енергетичної стратегії до 2020 року», - сказала Вронська.

Зокрема, один з документів цієї стратегії - Очікуваний Національний внесок України до нової кліматичної угоди, вже представлений до секретаріату Рамкової Конвенції ООН зі змін клімату.

Серед інших документів заступник міністра назвала закон України про основні засади стратегії державної екологічної політики, національний план дій з реалізації  екологічної стратегії, нову енергетичну стратегію Україні до 2020 року, яка ще, за словами Вронської, знаходиться у розробці, національний план дій з енергоефективності до 2020 р. та національний план скорочення викидів від великих спалювальних установок.

«Всі ці документи спрямовані на виконання  взаємопов'язаних стратегічних цілей держави і зниження енергоємності нашого ВВП, підвищення енергетичної безпеки та обмеження викидів парникових газів", - наголосила Вронська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-