Бойові гранати як аргумент у «віджимі» бізнесу

Бойові гранати як аргумент у «віджимі» бізнесу

Укрінформ
22 жовтня о 15.30 відбулася прес-конференція на тему: "Бойові гранати як аргумент у «віджимі» бізнесу". (Зала 1)

Відео з прес-конференції:

Фото Укрінформ

Організатор: Укрінформ, ГО «Всеукраїнський комітет протидії корупції в органах влади.

 Учасники: Оксана Дуденок - адвокат; Ярослав Сьомка - підприємець; Костянтин Черненко - експерт ГО «Всеукраїнський комітет протидії корупції в органах влади».

Під час заходу йшлося про те, як в  м.Прилуки Чернігівської області представники міліції підкладають гранати під нерухомість місцевих підприємців»

Підсумкові матеріали:

В Прилуках Чернігівської області міліція підкинула гранати під нерухомість місцевих підприємців

Замовними та незаконними назвали обшуки в прилуцьких підприємців,  що відбулися 21 жовтня в м. Прилуки.   Про це заявили на прес-конференції  адвокат Оксана Дуденок, прилуцький підприємець Ярослав Сьомка та  експерт ГО «Всеукраїнський комітет протидії корупції в органах влади» Костянтин Черненко.  Під час обшуків та затримання міліцією були виявлені дві бойові гранати. Одному з підприємців були нанесені травми.  На думку учасників прес-конференції,  гранати були підкладені самими міліціонерами з метою дискредитації та  відбирання бізнесу в місцевих підприємців на замовлення впливових осіб.

«Міліція, прокуратура та суди Прилук  є однією корумпованою структурою, котра розправляється з чесними бізнесменами», - заявив Ярослав Сьомка. Він вважає, що підкидання гранат міліцією під час обшуків в місцевих підприємців й безпосередня участь у цьому начальника прилуцької міліції Руслана Крахмільця свідчить  про безкарність та вседозволеність працівників міліції. «Ми будемо піднімати на протести громадськість, щоб домогтися очищення корумпованої влади в Прилуках», – заявив Ярослав Сьомка.

За словами Костянтина Черненка, в Чернігівській області  процес реформування правоохоронних органів не відбувається взагалі. «Практично всі судді, прокурори та керівники правоохоронних структур залишилися на своїх посадах й жодного очищення влади в системі правоохоронних органів немає. Серед чернігівських та прилуцьких служителів закону чимало «одіозних» осіб, які нікого не покарали за кривавий розгін Чернігівського майдану, а зараз вони продовжують ухвалювати незаконні рішення», - вважає Костянтин Черненко. «Все це відбулось за чиєюсь вказівкою, й  метою було незаконне заволодіння чужим бізнесом. Безпосереднім організатором та виконавцем протизаконних дій був начальник місцевої міліції Руслан Крахмілець» -, заявив Костянтин Черненко.

  Адвокат Оксана Дуденок розповіла, що затримання та обшуки відбулися з грубими порушеннями процесуальних норм. Було незаконно затримано та побито місцевого підприємця Олександра Гордієнка. Адвокат назвала низку фактів порушення процесуального законодавства. А саме – порушення права особи на захист, невмотивоване рішення суду про обшук,  ненадання медичної допомоги потерпілому, фактично незаконне заволодіння особистим майном підзахисного. За словами Оксани Дуденок, захист готує декілька клопотань та скарг на дії чернігівських та прилуцьких суддів, прокурорів та керівників міліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-