Проект

Проект "КиЇвські парки": результати роботи першого півріччя

Укрінформ
13 жовтня о 12.00 відбулася прес-конференція на тему: "Звіт за перше півріччя роботи проекту «Київські парки» та результати діяльності КП «Київський центр розвитку міського середовища». (Зала 1)

Відео з прес-конференції:

Фото Укрінформ

Організатори: Укрінформ, КМДА.

Головні теми заходу:

- створення нової системи взаємодії міської влади, громади міста та меценатів в управлінні парковим господарством Києва;

- створення та діяльність КП «Київський центр розвитку міського середовища»;

- проект «Київські парки» з наведення ладу в парках столиці;

- результати робіт з відновлення та ремонту паркової інфраструктури.

Учасники: Ігор Ніконов - перший заступник голови КМДА; Денис Півнев - директор КП «Київський центр розвитку міського середовища»; Наталія Манюк - представник ГО «Парк Наталка»;  Ігор Мельник - директор БФ «Наші парки».

Підсумкові матеріали:

У Києві реконструюють 27 парків - КМДА

У столиці розробили Комплексну міську цільову програму з реалізації містобудівної політики, у рамках якої планується облаштувати 27 київських парків.

Про це заявив директор КП “Київський центр розвитку міського середовища” Денис Півнев на прес-конференції в Укрінформі.

За його словами, півроку тому було створено очолюване ним підприємство, аби розв'язати проблему із благоустроєм столичних парків і запровадження єдиного центру їхнього управління.

Директор підприємства розповів, що наразі вже проведено громадські обговорення та розроблено міську цільову програму розвитку зелених зон, а також здійснено низку заходів із благоустрою.

“Ці півроку ми збирали саме у взаємодії з громадою і меценатами інформацію, що найбільше цікавить мешканців. Сьогодні ми розробили Комплексну міську цільову програму з реалізації містобудівної політики, у рамках якої хочемо наповнити парки життям. У межах цієї програми ми проведемо повну реконструкцію 27 парків, якими зараз опікуємося. Це - пілотні парки, після чого плануємо зайнятися іншими парками”, - сказав Півнев.

Він підкреслив, що після спілкування з громадою деякі парки вирішили залишити в нинішньому вигляді, лише упорядкувавши їхню територію, проте будуть “парки, які змінять своє функціональне призначення, - можливо, у них побудують нові фонтани, посадять японський сад чи прокладуть нові стежки.

При цьому Півнев зазначив, що протягом півроку після створення комунального підприємства вдалося реалізувати низку ідей з благоустрою київських парків. Зокрема, за його словами, наразі вже встановлено 317 нових опор з освітлення, у 5 парках розміщено таблички з шрифтом Брайля, запроваджено патрулювання поліцією 6 парків, налагоджена комунікація поліції з громадськими інспекторами благоустрою (останні навіть мають право виписувати штрафи за порушення), у 12 парках встановили Wi-Fi, монтуються також нові лави, у тому числі й з сонячними батареями, відбувається чищення озер і відновлення майданчиків для дозвілля літніх людей тощо.

Крім того, додав Півнев, деякими парками також було розроблено веломаршрути.

"У рамках веломаршруту «Троєщина - Європейська площа» вже зроблено веломаршрут по Трухановому острові. Зроблено маршрут по Голосіївському парку імені Рильського, зараз розробляється маршрут по парку Партизанської Слави", - зазначив Півнев.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-