Українські виробники екопродукції виходять на китайський ринок збуту

Українські виробники екопродукції виходять на китайський ринок збуту

Укрінформ
16 жовтня о 10.00 відбулася прес-конференція на тему: "Українські виробники екопродукції отримали можливості для виходу на китайський ринок збуту". (Зала 1)

Відео з прес-конференції:

Фото Укрінформ

Що стало основоположним чинником для початку тісної співпраці України та Китаю на ринку продукції з поліпшеними екологічними характеристиками? Які напрямки пріоритетними для нашої країни в даному партнерстві? І чим вигідні такі відносини для обох сторін? Наскільки перспективною є Україна як постачальник екопродукції в Китай?

Ці та інші питання розкрили експерти, які взяли участь в прес-конференції:

Сонг Тієдонг, генеральний директор Центру розвитку довкілля MEP, голова Китайського об'єднаного екологічного сертифікаційного центру.

Ліу Зунвен, директор Китайського об'єднаного екологічного сертифікаційного центру.

Ло Нан, Відділ міжнародного співробітництва Центру розвитку довкілля MEP.

Ву Ленг, асистент директора Китайського об’єднаного екологічного сертифікаційного центру.

Чжан Ксіаохуй, Департамент досліджень і розвитку Китайського об'єднаного  екологічного сертифікаційного центру.

Світлана Берзіна, заступник голови технічного комітету стандартизації ТК 82 «Охорона навколишнього природного середовища».

Довідково: 15-16 жовтня до Києва прибуває делегація з Китаю для підписання угоди про співпрацю щодо заохочення, розвитку виробництва та маркетингу екопродукції.  Така співпраця також передбачає взаємне визнання між сертифікаційними системами, що надасть додаткові можливості на китайському ринку для українських виробників у відповідності до принципів, встановлених Міжнародною організацією зі стандартизації (ISO), Глобальної мережі екомаркування (GEN) та Світової організації торгівлі (СОТ).

Підсумкові матеріали:

Україна та Китай підписали угоду про взаємне визнання сертифікатів екопродукції

Україна та Китайська народна республіка підписали угоду про взаємне визнання сертифікатів екопродукції, що дасть можливість українським виробникам екологічної продукції отримати всі можливості для виходу на китайський ринок збуту.

Про це на прес-конференції в Укрінформі розповіла керівник українського  Центру екологічної сертифікації та маркування Світлана Берзіна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Співпраця передбачає взаємне визнання результатів оцінювання екологічних переваг продукції, що надасть додаткові преференції на китайському ринку для українських виробників відповідно до принципів, встановлених Міжнародною організацією зі стандартизації (ISO 14024)Глобальною мережею екологічного маркування (GEN) та світовою організацією торгівлі (WTO)" - сказала вона.

Відповідну угоду сьогодні підписали генеральний директор Центру розвитку довкілля Міністерства екології та природних ресурсів КНР Сонг Тієдонг та керівник українського центру екологічної сертифікації та маркування Світлана Берзіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-