Новий Закон про публічні закупівлі

Новий Закон про публічні закупівлі

Укрінформ
9 жовтня о 11.00 відбулася прес-конференція на тему: «Новий Закон про публічні закупівлі. Розвиток системи ProZorro і наступні кроки реформи».  (Зала 1)

Відео з прес-конференції:

Фото Укрінформ

Організатори: Укрінформ, Міністерство економічного розвитку і торгівлі.

Головні теми прес-конференції:

1. Новий проект Закону про публічні закупівлі. Для чого потрібен ребрендинг держзакупівель

2. Новий формат державних закупівель: ключові нововведення

3. Навчання і технічна розбудова системи ProZorro

 4. Стан реформи державних закупівель. Що вже зроблено та що попереду?

 5. Звіт про використання донорських коштів. За чий рахунок відбувається реформа державних закупівель?

Учасники: Максим Нефьодов, заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України; Олександр Стародубцев, директор Департаменту регулювання державних закупівель; Юрій Бугай, завідувач сектору автоматизації бізнес-процесів Департаменту регулювання державних закупівель; Кристина Гуцалова, координатор проекту ProZorro; Віктор Нестуля, старший аналітик Transparency International Україна.

Підсумкові матеріали:

В ProZorro хваляться: витратили на реформу державних закупівель у 40 разів менше, ніж у Туркменістані

Система електронних державних закупівель ProZorro обійшлася майже у 40 разів дешевше, ніж реформа державних закупівель в Туркменістані та Таджикистані.

Про це сказав старший аналітик Transparency International Україна Віктор Нестуля, під час прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Сьогодні оцінка вартості системи державних закупівель близько 500 тис. доларів - це максимум. У 20, навіть, у 40 разів дешевше нам обходиться ця система", - сказав Нестуля, уточнивши, що порівнюючи з досвідом Туркменістану та Таджикистану, де на реформу державних закупівель виділили 17 млн доларів, а також, з пропозицією Південної Кореї, яка пропонувала продати Україні систему з обслуговуванням за 10 млн доларів.

Щодо майбутніх витрат у системі, Нестуля зазначив, що сьогодні вже є розробки, які за попередньою оцінкою можна буде втілити за 300 тис. доларів.

"На сьогодні  ми запланували розробки приблизно на 300 тис. доларів", - зазначив Нестуля.

Пояснюючи те, як розподіляються кошти в проекті, Нестуля запевнив, що менше всього грошей витрачаються на зарплати - лише 0,2% від загальної суми, а більше всього розподіляється на розробку та розвиток системи - понад 88%.

"Складова зарплати в цьому проекті лише 0,2%. Найбільший відсоток у коштах забирає розробка системи, понад 88% - це розробка всіх модулів оскарження, розробка модулів мультилотів не цінових критеріїв оцінки і тому подібне. Адміністрування проекту трохи більше 5% - щоденна підтримка центральної бази даних, call-центр, який функціонує щодня і решта витрат, це трохи більше 5% - просування проекту і навчання", - запевнив Нестуля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-