Маріонетки Кремля. Дорога війни на Донбасі

Маріонетки Кремля. Дорога війни на Донбасі

Укрінформ
7 жовтня  о 13:30 за участі заступника Міністра інформаційної політики України Тетяни Попової відбулася прес-конференція на тему: «Маріонетки Кремля. Дорога війни на Донбасі». (Зала 1)

Відео з прес-конференції:

Фото Укрінформ

Організатор: Укрінформ, Міністерство інформаційної політики.

Учасники: Сергій Галушко - заступник начальника управління інформаційних технологій МОУ; Семен Кабакаєв - координатор проекту «Стоптерор»; Ярослав Маркевич - засновник ініціативи «Стоптерор», народний депутат України.

У рамках своєї співпраці Міністерство інформаційної політики України та представники проекту презентували звіт, що надає громадськості беззаперечні докази військового втручання РФ у збройний конфлікт в Україні.

Підсумкові матеріали:

У "Стоптерорі" розповіли про структуру російсько-терористичних військ

Громадська ініціатива "Стоптерор" за підтримки Мінінформполітики України підготувала звіт "Маріонетки Кремля. Дорога війни на Донбасі".

Презентація звіту, який надає громадськості беззаперечні докази військового втручання РФ у збройний конфлікт та демонструє структуру російсько-терористичних військ на Донбасі, відбулася у середу в Укрінформі.

"Проект щодо доказів присутності військового втручання РФ в Україні та розслідування про ватажків терористів є досить важливим та актуальним. Зібрані дані ми презентуємо на міжнародних заходах. Як свідчить практика, на заходах ОБСЄ, ЄС та інших попит на таку інформацію надзвичайно великий. МІП України готове підтримувати подібні громадські ініціативи, знаходити кошти на друк матеріалів та презентувати найкращі екземпляри світовій спільноті", - заявила заступник міністра інформаційної політики України Тетяна Попова.

Зі свого боку, керівник "Стоптерору" Семен Кабакаєв зазначив, що створений в червні 2014 року проект дав змогу небайдужим громадянам повідомляти про протиправні дії на території країни, зокрема на сході в зоні проведення АТО. "Стоптерор" став результатом спільної ініціативи громадянських активістів (вихідців з Донбасу) та МВС. Його командою за час роботи опрацьовано близько 40 тис. повідомлень, з яких половина була передана до ЗСУ, СБУ, МВС та інших силових структур.

Заступник начальника управління інформаційних технологій МОУ Сергій Галушко високо оцінив ефективність роботи громадської ініціативи: "Вірогідність інформації, отриманої від "Стоптерору", є однією з найкращих порівняно з іншими схожими проектами".

У презентованому звіті міститься аналіз початку російської агресії на Донбасі і подій, що їм передували, висвітлено тему основних "кишенькових батальйонів Кремля" та присутності військовослужбовців і військової техніки ЗС РФ в окупованих районах. Окремо увагу сфокусовано на лідерах так званих "ДНР" та "ЛНР" і впливу Росії на них. Також у звіті опубліковано інфографіку структури російсько-терористичних військ на Донбасі.

Детально зі звітом можна ознайомитися на сайті ініціативи stopterror.in.ua (https://stopterror.in.ua/info/wp-content/uploads/2015/10/Marionetki-Kremlya.-Doroga-vojny-na-Donbasse.pdf).

Інфографіка зі структурою російсько-терористичних військ - ст. 47-50.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-