Стоп фашизм в Росії

Стоп фашизм в Росії

Укрінформ
9 жовтня о 13.00  відбулася прес-конференція представників коаліції «Стоп фашизм в Росії», учасників руху "Єдність рівних" за результатами проведення міжрегіонального і міжнародного Маршів Миру, а також щодо рішень «нормандської четвірки» та засідання ООН. (Зала 1)

Відео з прес-конференції:

Фото Укрінформ

Організатор: Укрінформ.

Учасники: Костянтин Єршов - співголова  Петербурзького відділення руху "Солідарність", лідер Громадської організації "Республіканський Союз" (Росія), член коаліції "Демократичний Петербург"; Ігор Шарапов - один із засновників Громадського руху "Єдність рівних", організатор руху вільних профспілок з 1989 року, колишній політв'язень Росії (Росія); Юрій Мельничук - політичний біженець з РФ, член руху "Солідарність", один з лідерів протестного руху в РФ (Росія - Україна); Герман Обухов - координатор Коаліції в Україні, політв'язень СРСР (США).

Підсумки проведеного Маршу Миру.

Наявність в РФ реальної опозиції, орієнтованої сьогодні на припинення війни і звільнення окупованих РФ територій України.

Підсумкові матеріали:

Путіну вдалося переконати більшість, що його підтримує більшість - російський опозиціонер

Одностайної підтримки Путіна в Росії немає, скоріше громадяни бояться репресій.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі в п'ятницю сказав один із керівників Петербурзького відділення руху «Солідарність» Костянтин Єршов, повідомляє кореспондент агентства.

«86% людей (підтримують Путіна - ред.) - це нісенітниця. Путіну вдалося переконати більшість людей у тому, що його підтримує більшість. Насправді немає ніякої одностайної підтримки. Єдине, що громадяни всі залякані, розуміють, що трохи сіпнешся куди, будуть репресії - звільнять з роботи, позбавлять бізнесу, щось станеться", - сказав Єршов.

За його словами, завдання російської  опозиції - пропонувати шляхи виходу.

"Зараз гостра криза нестачі ідей, і системна, і несистемна опозиція в Росії фактично нічого не пропонує. Ми вважаємо, що це треба змінити й давати людям чіткі пропозиції", - сказав Єршов.

Також російські опозиціонери відзначають необхідність об'єднання опозиційних сил усієї Росії. "Ми вважаємо важливим, щоб опозиційні сили були сформовані шляхом об'єднання регіональних опозиційних організацій, які пропонують щось у своєму регіоні", - відмітив Єршов.

Керівники "Солідарності" розповіли про проведення 27 вересня Марша Миру в Москві, Санкт-Петербурзі, Воронежі, Нижньому Новгороді та інших містах Росії. Попри те, що влада Санкт-Петербурга відмовилася санкціонувати проведення акції, організатори все ж вирішили провести Марш Миру. Крім того, за словами опозиціонерів, московські опозиційні структури не підтримали акцію пітерських колег.

"Великої підтримки ми не отримали від офіційних опозиційних структур у Москві, навіть була деяка протидія... Але ми вирішили діяти за своїми переконаннями, ми вирішили, що ми не можемо не провести цей марш", - сказав Єршов.

За його словами, на відміну від минулого року, коли на Марш Миру в Санкт-Петербурзі вийшли близько 5 тисяч людей, цього року акція не отримала підтримки навіть від тих ЗМІ, які в Росії вважаються демократичними. Проте опозиціонери вважають успіхом, що в таких умовах на акцію вийшли близько 1000 осіб. Крім того, як відмітив Єршов, акцію підтримали в інших містах Росії.

"І досить несподівано для нас виявилось, що Марш Миру підтримали в 10 містах. Ми вважаємо, що це значима позиція, ми показали і російському співтовариству, і всьому світу, що далеко не всі підтримують політику Путіна, що є значна частина людей, які проти війни в Україні, проти війни в Сирії, проти всяких мілітаристських планів, за повернення в правове поле, за відновлення конституційних прав і свобод", - сказав Єршов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-