Міністерство оборони повертає свої землі і фонди

Міністерство оборони повертає свої землі і фонди

Укрінформ
5 жовтня о 13.00 відбулася прес-конференція: "Інформація щодо повернення у володіння Міністерства оборони України фондів і земель, які були у незаконному володінні". (Зала 1)

Організатори: Укрінформ, Міністерство оборони України.

Учасники: тимчасово виконуючий обов'язки директора Департаменту економічної діяльності Міністерства оборони України Кирило Клименко; Генеральний директор Концерну “Військторгсервіс” Анатолій Здір; тимчасово виконуючий обов'язки Генерального директора Концерну “Техвоєнсервіс” Олег Ворошиловський; радник Генерального директора Концерну “Військессетменеджмент” Владислав Козаченко.

Підсумкові матеріали:

У Міноборони сказали, хто перешкоджає поверненню об'єктів нерухомості із незаконного користування

У Міністерстві оборони України розповіли, що керівництво підприємства "ДПА Компані" перешкоджає поверненню назад концерну "Військторгсервіс" незаконно орендованих об'єктів нерухомості.

Про це в понеділок на прес-конференції в Укрінформі заявив тимчасово виконуючий обов'язки директора Департаменту економічної діяльності Міністерства оборони України Кирило Клименко.

"Перше, що кинулося в очі під час приймання посади в департаменті, це дивна ситуація, яка складалася протягом багатьох років, і вона пов'язана з діяльністю колишніх керівників тих чи інших підприємств Міністерства оборони. На прикладі концерну "Військторгсервіс", очевидним є факт, що з 2006 по 2013 рік ним керував Пукір Петро Нікіфорович. Його син очолював третю філію концерну, а його невістка, в то самий час, очолювала дирекцію "Дім побуту і торгівлі" концерну. По законодавству пряме підпорядкування родичів заборонено, тобто однозначно це вже є порушенням", - сказав він.

Клименко повідомив, що коли невістка Пукіра керувала дирекцією "Дім побуту і торгівлі" концерну "Військторгсервіс", вона заснувала підприємство "ДПА Компані" зі статутним фондом 264,7 тисячі доларів США. Крім цього, він зазначив, що Пукір "своїм афілійованим структурам передавала в довгострокову оренду державне майно по всій території України". А тепер, як наголосив Клименко, товариство "ДПА Компані" перешкоджає поверненню концерну з незаконного володіння приміщень, розташованих за адресою провулок Бородянський, 3 у місті Києві.

"Зараз після визнання судами цих договорів (з товариством "ДПА Компані") недійсними, перешкоджає у незаконний спосіб легальному поверненню майна в концерн і у використання Міністерства оборони», - зазначив він.

За словами генерального директора концерну "Військторгсервіс" Анатолія Здіра, "ДПА Компані" "відмовляється повертати державне майно, продовжує передавати його в оренду задля власного збагачення, застосовуючи незаконні методи, такі як чорний піар, нехтування рішенням суду, і залучились підтримкою так званих тітушок - перетворили цей цілісний майновий комплекс на неприступну фортецю".

У «Військторгсервісі» виявили 161 об'єкт нерухомості, який перебував в незаконному володінні

У результаті перевірки в державному концерні Міністерства оборони України «Військторгсервіс» виявили 161 об'єкт нерухомості, який перебував у незаконному володінні та користуванні. З них оборонне відомство вже відсудило 101 такий об'єкт, і вони були повернуті назад в користування концерну.

Про це в понеділок на прес-конференції в Укрінформі заявив генеральний директор концерну «Військторгсервіс» Анатолій Здір.

«В концерні виявлено 161 об'єкт, який перебував в незаконному володінні та користуванні. Це становить 10 відсотків всього нерухомого майна, яке обліковується на балансі концерну по всій території Україні», - сказав Здір і додав, що загальна їх вартість становить 90 млн гривень.

За його словами, до цих 10% майна концерну увійшли найбільш комерційно привабливі об'єкти, такі як банно-пральні комплекси, ательє, магазини та склади. Вони були незаконно  або відчужені, або передані в оренду та спільну діяльність.

Здір пояснив, що здебільшого незаконна реалізація об'єктів концерну здійснювалась в період з 2006 по 2013 роки «в період знищення всіх Збройних Сил України». За цим фактом правоохоронні органи порушили кримінальну справу, яка перебуває в стадії досудового розслідування.

Водночас, як повідомив керівник концерну, з 161 незаконно переданих об'єктів нерухомості вже повернуто в Міноборони 101 об'єкт.

«Станом на сьогодні в судах продовжують розглядатись справи по поверненню ще 49 об'єктів на загальну суму понад 30 млн гривень», - наголосив він.

Відео з прес-конференції:

Фото Укрінформ

Адреса «Укрінформу»: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)

Контактні телефони: (044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-