Приведення соціального пакету резервистів Нацгвардії у відповідність до соціальних прав військовослужбовців та членів їх сімей

Приведення соціального пакету резервистів Нацгвардії у відповідність до соціальних прав військовослужбовців та членів їх сімей

Укрінформ
2 жовтня 13.00    відбулася прес-конференція: "Приведення соціального пакету резервистів Нацгвардії у відповідність до соціальних прав військовослужбовців та членів їх сімей". (Зала 1)

Учасник: Ігор Данильчук - начальник відділу Управління кадрової роботи, полковник.

Підсумкові матеріали:

 

Резервістів Нацгвардії необхідно урівняти в соціальних правах з військовослужбовцями - представник Нацгвардії

Права резервістів Національної гвардії необхідно привести у відповідність до соціальних прав військовослужбовців.

Про це сказав сьогодні на прес-конференції в Укрінформі начальник відділу Управління кадрової роботи Нацгвардії України Ігор Данильчук.

«Резервістів Національної гвардії необхідно привести у відповідність до соціальних прав військовослужбовців та членів їх сімей. Це питання можна вирішити шляхом внесення змін до низки законів України та законодавчих актів, а саме визнати службу у військовому резерві Нацгвардії України з березня 2014 року по лютий 2015 року видом військової служби. Це призведе до поширення на резервістів Закону про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», - сказав Данильчук.

Він нагадав, що резервісти - це переважно добровольці з Майдану, які відразу пішли захищати країну від агресора. У березні 2014 року була сформована перша оперативна група, до якої увійшло 360 резервістів.

Данильчук пояснив, що після того, як було прийнято рішення, що до Нацгвардії увійдуть добровольці, 1800 осіб резервістів увійшли до Нацгвардії, а вже у лютому 2015 року було здійснено призов резервістів у кількості 1311 осіб.

За рік проходження служби 83 особи загинуло, 260 - отримали поранення, 347 резервістів Нацгвардії були нагороджені високими державними нагородами.

Данильчук зауважив, що у зв'язку з проблемами, які виникають у резервістів та членів їх сімей, зокрема щодо виплат пенсій по втраті годувальника з числа резервістів, які загинули під час АТО, негайно слід вирішити питання щодо прирівняння їх до військовослужбовців.

Зокрема, Данильчук повідомив, що пенсія особам, які проходили службу в резерві Нацгвардії, по втраті годувальника призначається відповідно до цивільного закону про пенсійне забезпечення, розмір такої пенсії становить 30 відсотків від заробітної плати годувальника. Водночас родичі загиблих військовослужбовців отримують пенсії по втраті годувальника у розмірі 70 відсотків заробітної плати, якщо на одного члена сім'ї; якщо на двох і більше - то 90 відсотків від заробітної плати.

Існує також проблема невидачі військовими комісаріатами посвідчень на право користування пільгами членам сімей військовослужбовців-резервістів, які загинули чи пропали безвісти під час проходження військової служби.

Данильчук зауважив, що гостро стоять і питання щодо інвалідності резервістів. Сума виплат їм значно відрізняється від пенсій військовослужбовців  та велика різниця в усіх грошових виплатах порівняно з виплатими представникам Збройних Сил України.

Відео з прес-конференції:

Фото Укрінформ

Контактні телефони: (044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47
Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-