До

До "Школи патріотизму" "Сходами в майбутнє"

Укрінформ
22 вересня о 14.00 відбулася презентація освітньо-патріотичного збірника "Школа патріотизму". (Зала 1)

Організатор: Всеукраїнська освітня платформа "Сходи в майбутнє".

Учасники: Ігор Найда, лідер Всеукраїнської освітньої платформи "Сходи в майбутнє"; Юрій Мельничук, автор збірника, керівник Науково-освітнього центру патріотичного виховання молоді університету "Україна"; Олександр Соколенко, автор збірника, директор центру культури "Уваровський дім"; Юрій Руденко, рецензент, докт. пед. наук, професор Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова; Дубас Ростислав, проректор університету розвитку людини "Україна", д.е.н.; Олег Мусій, народний депутат України.

Були запрошені: науковці, працівники навчальних закладів, журналісти, громадські діячи, активна молодь

Довідково. На заході були презентовані реальні практики, методи та інструменти реалізації патріотичного виховання, які було апробовано при підтримці Всеукраїнської освітньої Платформи "Сходи в Майбутнє".

Підсумкові матеріали:

Вийшов у світ освітньо-педагогічний збірник "Школа патріотизму"  

Освітньо-педагогічний збірник "Школа патріотизму", у якому розповідається про практичні заходи з козацько-лицарського виховання учнів і студентів, побачив світ у видавництві "Золоті ворота".

Про це повідомив Ігор Найда, лідер Всеукраїнської освітньої платформи "Сходи в майбутнє", за сприяння якого збірник побачив світ, під час презентації збірника в Укрінформі.

"Видання розповідає про заходи з патріотичного виховання, які проводились в основному в Приірпінні на базі Центру культури "Уваровський дім". Автори видання - керівник Науково-освітнього центру патріотичного виховання молоді університету "Україна" Юрій Мельничук та директор Центру культури "Уваровський дім" Олександр Соколенко. Саме завдяки цим ентузіастам патріотичне виховання набрало такого потужного злету", - підкреслив Найда, додавши, що "має проводитись системна, цілеспрямована робота для того, щоб виховати патріота".

У свою чергу Олександр Соколенко зазначив, в їхньому Центрі культури проводяться уроки мужності для школярів, на яких побували більше 2,5 тис. дітей з київських і місцевих шкіл. Уроки мужності проводяться спільно з відділами освіти - Ірпінським та Бучанським.

"У нас проводяться козацько-лицарські вишколи, де діти зустрічаються з воїнами АТО, з ветеранами, з козаками, з дітьми з інших шкіл. Проводяться патріотично-освітні заходи до Дня перемоги та до Дня партизанської слави за участі козацьких організацій. Започаткований нами і в цьому році вже вчетверте буде проводитися День визволення Ворзеля. Також проводяться наукові читання, суттєва частина з яких присвячена вихованню дітей в традиціях українського козацтва, української педагогіки. Велике місце займає робота нашої власної краєзнавчої відеостудії. Створені нею три відеофільми здобули перемоги на міжнародних документальних кінофестивалях. Коли ми все це оглянули, з'явилося бажання про все  розповісти у книжці", - сказав Соколенко.

Юрій Мельничук додав, що  вишколи проходять не тільки на Приірпінні і Київщині, останні з них були в Межигір'ї та в Карпатах.

"Це вже історія. І сьогодні ця історія - ось тут, у книжці. Ціль і мета у нас одна - створення цілісної системи патріотичного виховання. Щоб все дихало Україною. Коли воно буде так, тоді ніякий ворог нас не здолає", - наголосив він.

Збірник "Школа патріотизму" адресований учителям, вихователям, викладачам ВНЗ, студентам, а також усім, хто небайдуже ставиться до справи виховання підростаючого покоління.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-