ДП “СЕТАМ” презентує Агентську програму: продати все

ДП “СЕТАМ” презентує Агентську програму: продати все

Укрінформ
9 червня о 14.00 ДП "СЕТАМ" вперше презентував Агентську програму, яка забезпечить можливість комерційним біржам долучатися до торгів на СЕТАМ. (Зала 1)

Агентська програма спрямована на покращення результатів реалізації майна, залучення ширшого кола клієнтів, і в результаті, на збільшення надходжень до державного бюджету.

На зустрічі були присутні представники Міністерства юстиції України та комерційних бірж.

Підсумкові матеріали:

СЕТАМ планує відкрити філії в Луганській та Донецькій областях

Держпідприємство "Система електронних торгів арештованим майном" (СЕТАМ) планує розширитись і відкрити філії в Луганській та Донецькій областях.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив генеральний директор ДП "СЕТАМ" Віктор Вишньов, повідомляє кореспондент агентства.

«На сьогоднішній день функціонує 22 філії. Плануємо розширення нашої діяльності на ще дві області - Донецьку та Луганську. Там буде створено філії державного підприємства СЕТАМ, які дозволять більш оперативно реалізовувати арештоване майно на територіях, підконтрольних українській владі у даних областях», - сказав він.

За словами Вишньова, СЕТАМ вже близько місяця торгує цими активами, отримуючи заявки через філії у сусідніх областях.

«Харківська філія отримує заявки з Луганської області, Дніпропетровська філія отримує заявки з Донецької області на реалізацію виставляти вже об'єкти, але хотіли б заснувати там філії, для того мати тісний контакт з регіональними відділеннями департаменту Державної виконавчої служби», - відмітив гендиректор.

Як зазначив Вишньов, для відкриття філій СЕТАМ, як держпідприємство, повинне ухвалити необхідні зміни у штатному розписі і затвердити їх у Мін'юсті.

«Необхідно провести зміни у штатному розписі. Нами на днях буде подано проект змін до штатного розпису і відповідно після затвердження їх у Міністерстві юстиції, сподіваємось це буде у найкоротший термін, ми зможемо створити філії у даних областях», - розповів він.

Крім того, у планах СЕТАМ - відкриття складських потужностей у Донецькій та Луганській областях.

«Будемо, у подальшому, але це ще не на часі, розглядати питання відкриття там і складських потужностей, для того, щоб зберігати там арештоване майно», - зазначив Вишньов.

Через систему торгів арештованим майном «СЕТАМ» лише за 8 місяців роботи було реалізовано активів на 785 млн гривень

Державний електронний майданчик торгів арештованим майном "СЕТАМ" з кінця жовтня минулого року реалізував активів на суму 785 млн грн (9551 лот).

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив генеральний директор ДП "СЕТАМ" Віктор Вишньов, порідомляє кореспондент агентства.

«За 8 місяців функціонування системи було реалізовано активів на 785 млн гривень. Це більше 9,5 тис. лотів. І серед наших досягнень, те, що на лоти,  де йшло підняття, в середньому ціна піднімалась на 49%», - сказав він.

Вишньов зазначив, що постійними учасниками системи є торгів зареєстровані у системі 26 тис. чоловік.

Гендиректор розповів, що з кінця грудня 2015 року ДП “СЕТАМ” акредитовано у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб для продажу активів неплатоспроможних банків.

«У рамках цієї співпраці за березень - травень було реалізовано об'єктів на загальну суму 108 млн грн. Загальна сума виставлених активів складає 4,5 млрд грн», - зазначив Вишньов.

З них в травні - 31 лот загальною вартістю 41 млн грн. Найбільший приріст ціни за лотами у травні склав 33%, середній приріст ціни - 10%.

«СЕТАМ» запустить агентську програму для збільшення кількості покупців та об'ємів реалізації

Держпідприємство "Система електронних торгів арештованим майном" (СЕТАМ) сьогодні презентувало агентську програму, яка дозволить учасникам торгів підключатися з веб-ресурсів бірж-комерційних агентів. Впровадження даної програми розширить коло покупців та збільшить об'єми реалізації.

Про це на прес-конференції в Укрінформі «ДП «СЕТАМ» презентує Агентську програму: продати все», заявив генеральний директор ДП "СЕТАМ" Віктор Вишньов, повідомляє кореспондент агентства.

«Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів ще 2015 року, з метою створення конкурентних, сприятливих умов з реалізації арештованого майна було запроваджено агентську програму. Для забезпечення прозорості надання послуг комерційним агентам нами було доопрацьовано систему електронних торів. Для нас було критично важливо, зробити технічну фіксацію переходу клієнта від сайту нашого агента до нашої системи електронних торгів, і щоб це можна було довести в електронній формі», - сказав він.

За словами Вишньова, критерії відбору комерційних агентів прозорі та не жорсткі.

«Від наших агентів ми хочемо, щоб він був суб'єктом господарської діяльності, у нього має бути прозора структура власності. Нам потрібно лише бачити, що дана компанія не зареєстрована в офшорних зонах і бенефіціари не знаходяться у країні агресора, щоб всі відбувалось в рамках правового поля», - зазначив він.

Гендиректор зазначив, що у розпорядженні Кабінету Міністрів передбачена винагорода комерційного агента.

«Вона буде становити 20% від винагороди організатора торгів арештованим майном. Таким чином ці умови співпраці визначені», - сказав Вишньов.

Щоб приєднатись до програми, відповідно до якої комерційний агент долучається до реалізації арештованого майна, потрібно спершу подати заявку, розповів гендиректор «СЕТАМ».

«Далі після швидкої перевірки на відповідність, він підписує агентську вимогу шляхом приєднання до неї. І отримує можливість для інтеграції інформації про всі майбутні торги арештованим майном до свого веб-ресурсу», - сказав він.

Як запевнив Вишньов, згодом комерційний агент отримає можливість слідкувати в онлайн режимі за перебігом торгів і в його особистому кабінеті буде доступна детальна статистика по всім торгам, де приймали учать учасники, що перейшли з його веб-ресурсу.

«Для того щоб у подальшому формувати звіт по даним торгам, і ми фіксували які учасники перемогли, які перейшли від даного агента, щоб у подальшому можна було розрахуватися», - додав він.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-