Впровадження Угоди про асоціацію Україна-ЄС

Впровадження Угоди про асоціацію Україна-ЄС

Укрінформ
17 травня об 11.00 відбулася презентація публікації  на тему: "Впровадження Угоди про асоціацію Україна-ЄС: перші уроки, наслідки, практики використання" (Зала 2).

Організатори: Представництво Фонду Конрада Аденауера в Україні та ГО «Інститут Євро-Атлантичного співробітництва».

У заході взяли участь: Олександр Сушко, науковий директор ІЄАС; Габріеле Бауманн, директор Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні; Олег Мирошніченко, тренер і консультант з питань експорту на європейські та міжнародні ринки; Вероніка Мовчан, директор з наукової роботи Інституту економічних досліджень і політичних консультацій; Роберт Хорольський, Радник Юридичної компанії  “Фомін, Сергієнко та партнери" (м. Київ).

Підсумкові матеріали:

Реальне зростання українського експорту до ЄС в 2015 році склало 2% - ІЕД

Згідно з підрахунками Інституту економічних досліджень і політичних консультацій за підсумками минулого року збільшення реального експорту українських товарів в Європейський Союз склало 2%.

Про це в ході презентації публікації на тему: "Впровадження Угоди про асоціацію Україна-ЄС: перші уроки, наслідки, практики використання" в Укрінформі розповіла директор з наукової роботи Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Вероніка Мовчан, повідомляє кореспондент агентства.

"За підсумками 2015 року падіння номінального експорту в ЄС в цінах 2015 року склало 23%, це та цифра, яку задекларував Держстат. За розрахунками інституту, якщо використовувати ціни 2014 року, тобто не номінальний, а реальний експорт, відбулося зростання на 2%", - наголосила вона.

За її словами, наразі відбується поступова переорієнтація торговельних потоків на ЄС, адже в 2015 році торгівля товарами та послугами з ЄС склала 37% загального обсягу торгівлі, що є найвищим показником за історію спостережень, а в першому кварталі 2016 року цей показник продовжив зростання.

Також, не зважаючи на загальне скорочення експорту в ЄС, що пов'язано з складною економічною ситуацією в країні та падінням світових цін на сировину, експорт частини товарів зростав швидкими темпами, зокрема, товарів тваринного походження.

"Враховуючи всі інші фактори, я думаю, це всеодно дуже непогано, враховуючи, що економіка впала на 9%, стрімко падало промислове виробництво і фізичне зростання обсягів експорту відбувалось за рахунок переорієнтації поставок на зовнішні ринки", - наголосила Мовчан.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-