До Дня захисника Вітчизни. Книга

До Дня захисника Вітчизни. Книга "Таємний легіон Української революції"

Укрінформ
13 жовтня  об 11:00 відбулася презентація книги «Таємний легіон Української революції», приурочена до Дня захисника України. (Зала 2)

Відео з прес-конференції:

Фото Укрінформ

Організатори: Укрінформ, Служба зовнішньої розвідки України, видавництво «Ярославів Вал».

Учасники: голова Служби зовнішньої розвідки України Віктор Гвоздь; директор видавництва «Ярославів Вал» Михайло Слабошпицький; Герой України, почесний президент Національного університету «Києво-могилянська академія» В'ячеслав Брюховецький; автор книги - журналіст, письменник, радник голови Служби зовнішньої розвідки України Олександр Скрипник; науковці, дослідники історії вітчизняних спецслужб.

У документальних нарисах відтворені драматичні долі розвідників доби Української революції 1917-1921 років та періоду діяльності національних спецслужб в умовах еміграції. Авторські розповіді грунтуються на розсекречених документах з архівів Служби зовнішньої розвідки України і Служби безпеки України, наукових, мемуарних та інших джерелах.

Підсумкові матеріали:

З Криму вийшли лише 13% складу зовнішньої розвідки - голова СЗР

Голова Служби зовнішньої розвідки Віктор Гвоздь констатує, що лише 13% особового складу в Криму повернулися на материкову частину України після анексії півострова.

Про це він сказав під час презентації книги "Таємний легіон Української революції" в прес-центрі Укрінформу.

"Я не буду казати, в якому стані мені прийшлося очолити зовнішню розвідку, ви всі знаєте, в якому стані інституції системи національної безпеки залишились після Януковича. Я очолив розвідку, коли Крим вже був окупований... Тільки 13% особового складу розвідки вийшло з Криму. Всі інші залишились на тій стороні. Про Донецьк і Луганськ говорити не буду", - сказав Гвоздь.

При цьому він додав, що на сьогоднішній день СЗР - патріотична структура з досвідченими фахівцями, які, за його словами, були дезорієнтовані в той час, коли Гвоздь очолив відомство.

"Єдине - вони були дезорієнтовані, з ними потрібно було працювати. Я ніколи не думав, що (доведеться - ред.) вводити виховну роботу. Тому звісно, ми не виходимо на широкі екрани", - сказав він.

Гвоздь також вважає, що для зовнішньої розвідки може бути шкідливим постійно повідомляти про свою діяльність суспільству.

"Я як голова Служби зовнішньої розвідки вважаю, що піар для розвідки - шлях в нікуди. Нам потрібно відходити від процесу, а переходити до результату", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-