Вимушені переселенці з Криму: інтеграція та адаптація

Вимушені переселенці з Криму: інтеграція та адаптація

Укрінформ
8 жовтня  о 10:00 відбулася презентація аналітичного звіту за результатами соціологічного дослідження "Проблема вимушених переселенців з Криму: інтеграція та адаптація". (Зала 1)

Відео з прес-конференції:

Фото Укрінформ

Організатор: Укрінформ, ДП "Кримський дім".

Учасники: Олексій Скорик - директор ДП "Кримський дім"; Георгій Логвинський - народний депутат України; Олександр Шульга - кандидат соціологічних наук, керівник дослідницького центру "Сфера".

Підсумкові матеріали:

Основна причина виїзду кримчан на материк: соціально-політичний тиск - дослідження

Соціально-політичний тиск зумовлює вимушений виїзд жителів Криму на материкову частину України  для постійного проживання. Такий результат дослідження оприлюднив директор  Кримського дому Олексій Скорик на прес-конференції в Укрінформі.

"Кримчани висловили небажання жити в тих соціально-політичних умовах, що склалися на півострові після анексії. Вони вказують на відсутність прямих погроз їм або їхнім родичам, однак констатують нестерпність соціально-психологічного клімату, що запанував на півострові після так званого "референдуму" про приєднання Криму до Російської Федерації", - сказав Скорик.

Окрім того, кримчани переїздять через низку інших причин, зокрема, різкі зміни у відносинах між людьми на буденному рівні. Переселенці, які мають дітей, називають психологічний тиск на них та небажання навчатися за російською шкільною програмою. А також тиск на громадян, які були активістами Майдану, в тому числі у Криму.

Дослідження проводились методом фокус-груп в період з липня по вересень цього року.

Рішення про створення у Києві Кримського дому було прийняте торік на виїзному засіданні уряду у Вінниці 16 травня, напередодні 70-ї річниці депортації кримськотатарського народу. Цей заклад має стати центром політичного опору окупації Криму, а також політичним, громадським, інформаційним, культурним, освітнім і науковим центром для всіх національних меншин і корінних народів Криму, центром єднання всіх сфер їхнього культурного і духовного буття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-