Toys.com.ua розповів, скільки іграшок потрібно дитині

Toys.com.ua розповів, скільки іграшок потрібно дитині

Укрінформ
Популярний інтернет-магазин дитячих іграшок Toys.com.ua з'ясував, в якій кількості і які саме повинні бути іграшки у дитини в залежності від віку і статі.

На думку психологів, кожній дитині необхідні улюблені іграшки. Вони допомагають малюку вчитися цінувати те, що маєш. Діти швидко звикають до численних подарунків — іграшок, які потім припадають пилом по всій квартирі. Так які ж дитячі іграшки і скільки необхідно для того, щоб дитина повноцінно розвивалася?

Діти до 1 року

Головний критерій при виборі іграшок для самих маленьких — це безпека. Розміри іграшки — від 4 см в діаметрі, без дрібних деталей, щоб малюк не зміг її проковтнути. Ніяких гострих кутів, облізлого лаку або фарби.

У такому ніжному віці у малюка формується орієнтовна активність і комплекс пожвавлення. Новонародженим потрібні різнокольорові іграшки всіх форм з ефектами звуку і руху: підвіски, брязкальця, кільця, фігурки тварин, розвиваючий килимок. Для розвитку рухів добре підійдуть пластмасові каталки, машинки, м'ячики і кубики на мотузочках. В арсеналі однорічної дитини має бути мінімум 20 іграшок.

До одного року дітки знайомляться з навколишнім світом і вбирають знання, як губки. Дівчаткам знадобляться ляльки та іграшкові предмети побуту (ліжечка, коляски, посуд), хлопчикам — фігурки тварин і людей, машинки.

Діти від 1 року до 3 років

Малюкам від одного до трьох подобаються іграшки з більш складними властивостями. У цей період життя діти розвивають своє вміння взаємодіяти з різними предметами.

Актуальними стають яскраві кубики із зображеннями, пірамідки, конструктори, пазли, набори для водних або пісочних ігор. Для поліпшення слухового сприйняття дитини значення мають музичні іграшки. Рекомендована кількість: 20-30.

Діти від 3 до 5 років

Вік «від 3 до 5» має велике значення для формування особистості дитини і вимагає уважного підходу. Батькам треба зробити упор на інтелектуальних іграх. Для цього можна використовувати правильні настільні ігри, конструктори, пазли і мозаїки. Кількість іграшок не повинна перевищувати 30 одиниць.

Діти від 5 до 11 років

Час, коли визначальне значення набувають елементи інтелектуально-пізнавального, фізичного та естетичного розвитку.

Різноманітність конструкторів і математичних настільних ігор підійде для інтелектуального вдосконалення дитини, а головоломки допоможуть пізнати навколишній світ.

З дітьми потрібно грати не тільки в активні ігри, але і в шахи або комп'ютерні ігри з дидактичним змістом.

На замітку: всі дівчатка і хлопчики без винятку в цьому віці мріють про самокати або велосипеди.

До 11 років діти потребують все менше іграшок, тому їх кількість до цього віку має поступово зменшуватися. Брязкальця, які ваші діти вже переросли, можна віддати сусідським малюкам.

Довідка:

Toys.com.ua — один з найбільших інтернет-магазинів дитячих іграшок в Україні. Пропонує величезний вибір товарів для дітей різного віку, має пункти самовивозу в Києві і Дніпрі, а доставка здійснюється по всій території країни. Магазин постійно розширює асортимент і проводить акції, є партнером програми Бонус Плюс від ПриватБанку.

Контактна інформація:

Київ, вул. С. Петлюри, 20А

Дніпро, вул. Троїцька, 3А

+380 (44) 290-85-00

+380 (67) 611-85-00

+380 (66) 003-54-38

toys.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-