УЕБ: обсяг біржових торгів нафтопродуктами Укргазвидобування сягнув 3 млрд грн

УЕБ: обсяг біржових торгів нафтопродуктами Укргазвидобування сягнув 3 млрд грн

Укрінформ
ПАТ «Укргазвидобування» з січня поточного року провело 50 біржових торгів нафтопродуктами власного виробництва на торговому майданчику Української енергетичної біржі. За результатами проведених біржових торгів було реалізовано 194 265,991 тон нафтопродуктів на загальну суму майже 3 млрд грн.

За результатами проведених торгів ПАТ «Укргазвидобування» вдалося заробити на 210 млн грн більше, ніж планувалося. Це стало можливим за рахунок прозорого механізму реалізації.

Безперечним показником ефективності проведення біржових торгів на торговому майданчику Української енергетичної біржі стало те, що торги проходили з великою кількістю учасників. Їх кількість постійно збільшується з кожними торгами, адже учасники ринку довіряють організатору. Відсутність штучних бар’єрів та сучасні умови проведення в електронній торговій системі дозволили перевести біржові торги нафтопродуктами на якісно новий рівень. Торги проходять двічі на тиждень з максимальною кількістю кроків, учасники активно конкурують між собою за ресурс Укргазвидобування.

Сьогодні всі учасники ринку мають можливість наочно переконатися у тому, що участь у біржових торгах є реальною можливістю купити паливо у виробника — ПАТ «Укргазвидобування». Компанія відстоює ринкові підходи у всіх питаннях, пов’язаних з продажем нашої продукції: ресурс може бути викуплений тільки за ринковою ціною, яка складеться у конкурентний, змагальний спосіб за результатами торгів. Ми стали випускати нафтопродукти підвищеної якості Євро-4 та Євро-5, це додатково стимулює учасників ринку приймати участь у торгах: адже якість пального вже не відрізняється від інших пропозицій на ринку, а ціни є привабливими. Відкритість та прозорість — це основні принципи висококонкурентних та антикорупційних інструментів торгів, які відповідають нашим вимогам», — сказав директор з комерційних питань ПАТ «Укргазвидобування» Сергій Федоренко

«Формування ціни на основі співвідношення попиту та пропозиції є нормальною практикою розвитку ринкових відносин у розвинених країнах. Україна впевнено йде цим шляхом, і ми раді, що державне підприємство, що є лідером з видобутку природного газу в нашій країні використовує такі інструменти для підвищення власної ефективності. Всього за 8 місяців спільної роботи ми змогли зробити те, що не вдавалося останні 25 років незалежності: ми створили прозорий та доступний механізм допуску учасників до торгів, перевели торги суто в електронний формат та навіть розробили та впровадили інструментарій електронної черги для покупців. Все це у сукупності дозволило нам залучити більше учасників торгів, які й формують те ринкове середовище, яке ми спостерігаємо сьогодні», — заявив генеральний директор Української енергетичної біржі Олександр Коваленко.

Реалізація нафтопродуктів виробництва ПАТ «Укргазвидобування» проводиться в електронній торговій системі УЕБ на регулярній основі, двічі на тиждень. ПАТ «Укргазвидобування» випускає бензини та дизель стандарту Евро-4.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-