Ігор Янковський підтримав кінофестиваль «Громадський проектор» в Миколаєві

Ігор Янковський підтримав кінофестиваль «Громадський проектор» в Миколаєві

Укрінформ
24 вересня в Миколаєві відбулося нагородження фіналістів третього Фестивалю короткометражного кіно «Громадський проектор». 

У цьому році організатори кінофестивалю визначили «Зміни» головною темою для короткометражних фільмів-учасників. Третій рік поспіль фестиваль пройшов за фінансової підтримки Всеукраїнського благодійного фонду Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього».

 «Третій рік поспіль ми фінансуємо кінофестиваль «Громадський проектор» і бачимо, що він росте і якісно, ​​і кількісно. Завдяки змінам, які відбуваються в країні, з новим законом про підтримку кінематографії, завдяки таким кінофестивалям, багато хто з тих, хто сьогодні надіслав на конкурс свої фільми, отримає партнерів, інвестиції на нові проекти. Вірю, що це принесе хвилю успіху і для країни в цілому. Про Україну дізнаватимуться в світі через творчість, через мистецтво. Мене це радує, і ми будемо продовжувати підтримувати кінофестиваль в Миколаєві і надалі», - поділився своїми враженнями меценат Ігор Янковський.

На думку всіх учасників, за три роки «Громадський проектор» перетворився в кінематографічну подію всеукраїнського масштабу. Якщо в минулому році на розгляд журі відправили трохи більше ніж 40 фільмів, то в цьому їх було вже 80. Очолив компетентне журі голова Держкіно України Пилип Іллєнко.

«Тема фестивалю цього року дуже до речі, тому що в українській кіноіндустрії сьогодні відбувається дуже багато важливих змін. Зокрема, повністю змінюється ставлення держави до кіно, і це відразу відчуває вся індустрія, всі кінематографісти. Ухвалення закону про державну підтримку кінематографу без перебільшення - самий революційний крок в реформуванні української кіноіндустрії з часів здобуття незалежності, і це крок до Європи, це прощання з рудиментами Радянського Союзу. Зрештою, це грандіозний стимул для інтеграції української кіноіндустрії у світовий процес» - вважає Філіп Іллєнко.

Оргкомітет фестивалю на чолі з громадським активістом Андрієм Лохматовим визначив 25 найкращих фільмів, які представили глядачам на великому екрані. У категорії «Ігрове кіно» переможцем стала короткометражна стрічка «Квадрати» режисера Олег Філіпенко. Друге місце - у фільму «В'язень» Назарія Шпільчака, третє місце завоював «Кокон» Миколи Хлісталя. У категорії «Документальне кіно» переміг фільм Володимира Колбаси «Срібним полем». Друге і третє місце вибороли, відповідно, картина «Сіріус» Анастасії Тихої та «День в Ніко» Євгена Уманова.

Глядачі, шляхом голосування визначили переможця в номінації «Глядацькі симпатії». Нагорода дісталася картині «День в Ніко» Євгена Уманова. Він як і всі переможці кінофестивалю отримав грошовий приз, який на думку організаторів та мецената Ігоря Янковського повинен сприяти творчому та професійному зростанню українських кінематографістів, розвитку кіномистецтва в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-