Портал hh.ua оцінив своєчасність виплат зарплат в сегменті офісних працівників України

Портал hh.ua оцінив своєчасність виплат зарплат в сегменті офісних працівників України

Укрінформ
Інфляція, на жаль, далеко не завжди супроводжується паралельним підвищенням зарплати. Згідно зі статистикою, тільки чверть офісних працівників України отримала надбавку в 2015 році, а третина службовців отримує гроші з затримкою. Про ситуацію на ринку заробітних плат в сегменті офісних працівників України розповіли фахівці hh.ua.

Більшість офісних працівників відзначають: грошей до наступної виплати не вистачає, до кінця місяця їх майже завжди доводиться «розтягувати». У цих умовах затримка зарплат — серйозний удар по бюджету.

За минулі місяці 2016 року ситуація з виплатами не змінилася. Роботодавці як і раніше неохоче переглядають рівень зарплати, і періодично виплачують її з затримкою.

Опитування показало: вчасно виплачують зарплати співробітникам тільки дві третини українських компаній. Кожен сьомий з опитаних зазначив, що затримки трапляються лише зрідка. 11 % доводиться чекати час від часу, а ще для 11 % затримка зарплат — регулярна практика.

З тих, кому регулярно доводиться чекати грошей, третя частина чекає всього кілька днів, більше чверті чекають до півтора тижнів. На термін до трьох тижнів зарплату затримують кожному сьомому представнику цієї категорії співробітників.

Деякі компанії дозволяють собі і довші запізнення. 7 % «терплячих» співробітників чекають своїх грошей майже місяць. А 18 % доводиться чекати навіть більше місяця.

Найскладніша ситуація із зарплатами склалася в юридичних та консалтингових організаціях, які працюють з приватними особами, в сільському господарстві і в нафтогазовій галузі.

Страждає також медіасфера, хоча ще півроку тому медійникам зарплати майже не затримували.

Стабільними і своєчасними зарплатами, як і раніше, можуть похвалитися страхові компанії, банки, підприємства в сфері телекомунікацій і IT-компанії.

Інформація отримана в ході опитування тисячі п'ятсот дев'яносто один респондента з усіх областей України. Опитування проведене Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в квітні 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-