На Херсонщині зароблений сільською громадою мільйон сільрада майже повністю витратила на себе - голова ОДА

На Херсонщині зароблений сільською громадою мільйон сільрада майже повністю витратила на себе - голова ОДА

Укрінформ
На Херсонщині зароблений однією із сільських громад області 1 млн гривень місцева сільська рада фактично повністю витратила на своє утримання. 

Про це поінформував у четвер на проведеному в облдержадміністрації засіданні регіональної платформи Херсонського регіонального відділення Асоціації міст України на тему "Законодавча підтримка місцевого самоврядування в частині децентралізації влади в Україні" голова ОДА Андрій Гордєєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Стосовно децентралізації. Я проаналізував бюджети сіл (області - ред.). Наприклад, одне село у нас сьогодні має бюджет близько 1 млн гривень. Адміністративні ж витрати на утримання апарату його сільської ради - 970 тис. гривень. І лише 30 тис. гривень йде безпосередньо на роботу, на те, щоб щось створити, щось зробити, і т.д.", розповів Гордєєв.

За його словами, даний факт - це повний нонсенс.

"Ми прийняли бюджетну децентралізацію. На сьогодні ситуація (із наповненням бюджетів місцевих рад - ред.) покращилась. Але ми маємо йти вперед, і зробити ще організаційну децентралізацію. Не повинно бути так, що громада тільки на свій апарат працює, не повинно бути так, що податки від цієї громади йдуть на утримання там 20 людей", наголосив губернатор.

І це при тому, зазначив він, що на території даної громади актуальними для людей є, наприклад, питання дороги та освітлення села. 

Гордєєв підкреслив, що до тих пір, "поки ми організаційно не будемо самодостатніми громадами, поки ми не оновимо ті сьогоднішні адміністративні процеси, які відбуваються між селами, між районами, між областями, зростання економічного потенціалу країни не відбудеться".

Довідково.

У засіданні регіональної платформи взяли участь керівники облдержадміністрації та обласної ради, депутати Верховної Ради України від Херсонщини, депутати обласної ради, представники районих, міських, селищних і сільських органів місцевого самоврядування, представники громадськості області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-