Представлений короткий огляд оновлених бюджетних смартфонів Samsung Galaxy J3 і J5

Представлений короткий огляд оновлених бюджетних смартфонів Samsung Galaxy J3 і J5

Укрінформ
Яскравий Super AMOLED-дисплей був фішкою флагманських смартфонів Samsung аж до 2015 року. Сьогодні ситуація змінилася. У 2016 році виробник оснастив матрицею на органічних світлодіодах все бюджетники J-серії, в числі яких — оновлені моделі Galaxy J5 і Galaxy J3. 

За якістю зображення екрани новинок перевершують багато дисплеїв з матрицями IPS: тут картинка виглядає більш насичено і контрастно.

Технологія Super AMOLED — не єдина перевага смартфонів Samsung J3 і J5, випущених навесні 2016 року. Новинки отримали якісні камери, ємні акумулятори, збільшену пам'ять і непогану начинку.

Флагманські AMOLED-дисплеї з розподільною здатністю HD

Оновлені пристрої забезпечені активними матрицями Super AMOLED з високою розподільною здатністю 1280х720 пікселів. Молодша модель J3 відображає картинку трохи чіткіше за рахунок менш широкої діагоналі в 5 дюймів. Щільність точок становить 294 ppi. Піксельна щільність 5,2-дюймового Samsung J5 — 282 ppi.

Сенсорний дисплей J5 підтримує до п'яти дотиків одночасно, екран J3 сприймає тільки два дотики. Яскравість автоматично не регулюється: цей параметр можна відкоригувати вручну, вибравши режим «На вулиці».

Вбудована пам'ять, ОЗУ і акумулятор

Зміни торкнулися обсягів оперативки і постійного сховища. Обидва девайса отримали 2048 Мб ОЗУ замість 1024 Мб. Під систему і файли виділено 16 Гб флеш-пам'яті, яку можна розширити за допомогою МicroSD об'ємом до 128 Гб.

Апарати з акумуляторами на 3100 мАг розряджаються за 13 годин при перегляді відео, за 17 годин – в режимі розмови в 3G. Смартфони здатні пропрацювати в енергоефективному режимі до трьох діб без підзарядки.

Апаратна платформа і ПО

Експерти інтернет-магазину «Фокстрот» протестували пристрої за допомогою бенчмарка AnTuTu. Молодший пристрій J3 з 4-ядерним процесором Spreadtrum SC 9830 (1,5 ГГц) і графічним прискорювачем Mali-400 MP4 набирає 24151 балів. Смартфон J5 показав більш високі результати — 26000 балів — завдяки використанню 4-ядерного процесора Qualcomm Snapdragon 410 (1,2 ГГц), що працює в парі з відеочіпом Adreno 306.

Версія встановленої операційної системи підвищилася на один рівень, з 4.4 KitKat до 5.1 Lollipop.

Камери і комунікації

Старша модель J5 отримала фронталки на 5 Мп і 13-мегапіксельну основну камеру, що має діафрагму з високими показниками світлосили — f / 1,9. Тилова камера, оснащена світлодіодним спалахом і автофокусом, записує відео з розподільною здатністю Full HD при співвідношенні сторін 4: 3. Фронталки на 5 Мп також доповнена спалахом. Основна камера Samsung J3 має роздільну здатність 8 Мп, фронтальна — 5 Мп.

Бездротова передача даних забезпечується модулями Bluetooth 4.1 і Wi-Fi (стандарт: a / b / g / n у моделі J5, b / g / n - у J3). Апарати підтримують GPS і ГЛОНАСС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-