Київстар перетворюється на цифрового оператора

Київстар перетворюється на цифрового оператора

Укрінформ
Київ (16 червня, 2016) – Київстар, національний телеком-оператор і постачальник технологій, сьогодні оголосив про стратегію трансформації в провайдера цифрових послуг. Компанія планує стати найбільшим постачальником таких послуг в Україні, надаючи своїм клієнтам нові та інноваційні цифрові сервіси.

Трансформація передбачає модернізацію технологічної інфраструктури, раціоналізацію процесів і зниження кількості рівнів управління для створення гнучкої організації, що легко адаптується. Трансформація повністю відповідає стратегії VimpelCom, материнської компанії Київстар, що оголосила про трансформацію Групи в серпні 2015 року.

Першими масштабними проектами в рамках стратегії трансформації Київстар стане заміна технологій радіомережі та впровадження Digital Stack – нової цифрової ІТ-інфраструктури, про що було оголошено VimpelCom на поточному тижні.

«Розвиток цифрових технологій і послуг на базі передачі даних ‒ це майбутнє нашої компанії. Щоб задовольнити майбутні потреби наших клієнтів в Україні та підтримати країну на шляху технологічного прогресу, ми повинні змінитися, щоб стати телекомунікаційною компанією нового типу, ‒ говорить Петро Чернишов, президент Київстар. ‒ У рамках стратегії трансформації ми зосереджені на оптимізації бізнесу і збільшенні інвестицій у розробку веб-сервісів, щоб створити додаткові переваги клієнтам і суспільству, а також на формуванні нової digital-культури».

Для здійснення програми оновлення радіомереж Київстар підписав договір з Huawei і ZTE – лідерами в області інформаційно-комунікаційних технологій. Підрядники здійснять поставку радіообладнання і професійних послуг для модернізації діючих 2G і 3G-мереж, щоб підготувати їх до впровадження технологій зв'язку більш високих стандартів – 4G/LTE. Завдяки уніфікованому інфраструктурному рішенню Київстар зможе розвивати всі покоління зв'язку на базі єдиної радіомережі, яка легко масштабується під різні галузеві стандарти, що в перспективі може дати 50% зменшення витрат на технічне обслуговування.

Ericsson, світовий провайдер технологічних рішень та обладнання, стане постачальником ІТ-інфраструктури в рамках проекту Digital Stack – інноваційної трансформації Київстар. Частиною цього проекту стане оновлення безлічі бізнес-процесів, а більшість сервісних операцій перейдуть в онлайн, дозволяючи клієнтам користуватися послугами легко та просто. Digital Stack прискорить розробку продуктів і послуг Київстар, у той час як доставка і аналітика практично в режимі реального часу дозволять зробити послуги для клієнтів більш персоніфікованими. До того ж більш простий інтерфейс користувача поліпшить якість обслуговування клієнтів на всіх рівнях.

«Майбутнє – це робота в реальному часі, це вдосконалення наших послуг і пропонування актуальних і привабливих продуктів нашим клієнтам, які живуть в цифровому світі. Ці технологічні зрушення – величезний стрибок вперед для VimpelCom і частина нашої стратегії трансформації у гнучкий бізнес, який розуміє своїх клієнтів і відповідає їхнім цифровим потребам. Україна – одна з перших країн, в якій ми повністю перетворюємо свою діяльність і впроваджуємо нову цифрову ІТ-технологію, відкриваючи клієнтам Київстар доступ до інновацій і величезних можливостей цифрової ери», – пояснює Йогеш Малік, головний технічний директор VimpelСom.

Довідка про Київстар

Київстар – український оператор телекомунікацій, надає послуги зв’язку та передачі даних на основі широкого спектру мобільних і фіксованих технологій, у тому числі 3G. Послугами оператора користуються 25,3 млн клієнтів мобільного зв’язку і 814 тис. клієнтів фіксованого інтернету.

Акціонери Київстар – міжнародна група VimpelCom Ltd. (офіс у Нідерландах), акції якої знаходяться у вільному обігу на фондовій біржі (NASDAQ), Нью-Йорк.

Київстар є однією з провідних компаній телеком-ринку України та лідером за кількістю клієнтів. Мережа GSM компанії охоплює всі великі та малі міста України, а також понад 28 тис. сільських населених пунктів, усі основні національні й регіональні траси, більшість морських та річкових узбереж. Волоконно-оптична мережа Київстар для швидкісної передачі даних має загальну довжину понад 47 тисяч кілометрів і ємність зовнішніх каналів понад 620 Гбіт/с.

Київстар понад 17 років працює в Україні, є одним з найбільших платників податків та одним з найкращих роботодавців, а також соціально відповідальною компанією.

За додатковою інформацією звертайтися: pr@kyivstar.net, www.kyivstar.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-