Ігор Янковський підвів підсумки роботи на 69-му Каннському кінофествиалі

Ігор Янковський підвів підсумки роботи на 69-му Каннському кінофествиалі

Укрінформ
14 червня в Києві пройшла зустріч молодих українських режисерів з журналістами в неформальній обстановці, де вони розповіли про свою участь в роботі 69-го Каннського  кінофестивалю. 

Організаторами зустрічі стали відомий український меценат та засновником Громадської організації «Ініціатива заради майбутнього» Ігор Янковський, який профінансував їхню поїздку до Франції та голова Держкіно України Пилип Іллєнко.

Відкрив зустріч Ігор Янковський, який  виразив надію на те, що участь молодих українських кінематографістів у роботі наймасштабнішого, Каннського, кінофестивалю стала поштовхом для їх подальшого творчого та професійного зростання. «Наша головна мета – допомогти українським режисерам зав’язати корисні зв’язки на міжнародному рівні, сприяти в їх професійному та творчому розвитку. А завдяки участі в міжнародних кінофестивалях, присутності на них молодого покоління режисерів ми зміцнюємо українську позицію на міжнародному рівні!» -  поділився свої бачення підтримки українського кіно Ігор Янковський.

Підтримав його позицію голова Держкіно України Пилип Іллєнко: «На певному етапі свого розвитку українське кіно випало зі світового кінематографу. Головними критеріями при цьому виступають не кількість завойованих нагород, а присутність на фестивалях, підтримка постійного діалогу з іноземними колегами та створення фільмів. Завдяки підтримці Громадської організації «Ініціатива заради майбутнього» та особисто Ігоря Янковського,  цього року ми змогли заявити про українське кіно на наймасштабнішому кінофорумі, де вперше не лише в історії Каннського кінофестивалю, а в історії України провели бізнес-ланч «MEET UKRAINIAN PRODUCERS», де налагодили перспективний діалог з іноземними продюсерами».

Ділячися враженнями від участі в роботі Каннського кінофестивалю, молодий режисер Нікон Романченко наголосив на значній роботі з молодими режисерами, яку ще в Києві провели громадські організації «Сучасне українське кіно» та «Ініціатива заради майбутнього» із залученням спеціалістів з Центру О. Довженко.

«Ми не лише змогли представити свої проекти іноземним продюсером та розпочати важливі перемовини про співробітництво, а й відвідали низку важливих для нашого професійного розвитку майстер-класів, познайомилися зі своїми колегами та професійними кінематографістами з інших країн» - поділився своїми враженнями  Наріман Алієв та додав, що після участі в Каннах веде переговори з французьким продюсером щодо спільної реалізації своїх майбутніх кінопроекті.

«Головне, що Канни надихають знімати нові фільми, щоб повернутися туди вже для участі у конкурсній програмі», - зазначила ще одна учасниця зустрічі Ріта Кузьміна. Режисер Павло Остріков зізнався, що до поїздки до Канн він ніяк не міг закінчити свій кіносценарій, а після повернення написав вже два нових. Мар’яна Литвинова, Ганна Борисова та Соломія Томащук поділилася своїми враженнями від участі в роботі воркшопів та майстер-класів, а Пилип Сотниченко розповів про свій досвід спілкування з кінокритиками та відбірниками міжнародних кінофестивалів, завдяки якому він спланував подальшу активність у просуванні своїх робіт по світу.

18-19 червня на наймасштабнішому кіноринку світу Marché du Film пройшли покази короткометражок молодих українських режисерів, які стали учасниками проекту «Коротше, Канни».  В рамках проекту 10 молодих українських кінематографістів завдяки підтримці Громадської організації «Ініціатива заради майбутнього» взяли участь в роботі 69-го Каннського кінофестивалю, де особисто представили свої фільми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-