НАБУ повідомило про підозру ексзаступнику керівника Офісу Президента

НАБУ повідомило про підозру ексзаступнику керівника Офісу Президента

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру ексзаступнику керівника Офісу Президента (2019-2024 рр.) у справі щодо незаконного збагачення на 15,7 млн грн.

Про це поінформувала пресслужба НАБУ, передає Укрінформ.

За даними слідства, у період з 2020 по 2022 роки фігурант набув активи вартістю 17,1 млн грн, маючи заощадження та офіційний дохід за цей період у розмірі понад 1,3 млн грн.

"Таким чином, різниця між вартістю придбаного майна та коштами чиновника становила 15,7 млн грн. Йдеться про 2 автівки (Mercedes-Benz, Volkswagen), 2 мотоцикли (Honda, BMW), три паркомісця в Києві, квартиру у Львові та земельну ділянку на Закарпатті", - наголосили у НАБУ.

У відомстві повідомили, що для того, щоб приховати наявність цього майна, посадовець оформив його переважну частину на рідного брата, зберігши за собою право розпоряджатися ним у повному обсязі. Крім того, фігурант зареєстрував мотоцикл Honda на друга, а згодом переоформив на себе.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ст. 368-5 ККУ.

Читайте також: До суду направили справу народного депутата про спробу підкупу Кубракова й Найєма

У НАБУ додали, що викриття злочину відбулось після публікації розслідування журналістів "Української правди", а також за сприяння Національного агентства з питань запобігання корупції.

За даними ЗМІ, йдеться про Андрія Смирнова.

Як повідомлялося, 29 березня Президент Володимир Зеленський звільнив заступника керівника ОП Андрія Смирнова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-