Франція не розглядає варіант «примусу України до миру» - депутат Байю

Франція не розглядає варіант «примусу України до миру» - депутат Байю

Укрінформ
Депутат Національної асамблеї Франції Жульєн Байю переконаний, що влада країни єдина в тому, що Україна має перемогти, і варіант «примусу України до миру» не розглядається Парижем.

Про це він сказав у інтерв'ю РБК-Україна, коментуючи ймовірність переростання дискурсу у західних ЗМІ про необхідність пошуку «шляхів до миру» на непублічний політичний тиск на українське керівництво щодо перемовин і «болючих поступок» Росії, передає Укрінформ.

Байю зауважив, що для нього страх такого розвитку подій «дуже зрозумілий». Водночас, за його словами, люди, які говорять про «мир» і «болючі поступки», не мають жодного впливу. На думку французького політика, це скоріше політична лексика для європейських виборів і спосіб не ставати на чийсь бік.

Читайте також: Україна повинна мати можливість вражати військові цілі на території РФ - Кулеба

«Тому зараз, я думаю, що варіант примусу до миру не стоїть перед Францією. Я сказав би, що я в цьому цілком впевнений. Франція, президент, уряд, військові та більша частина парламенту єдині в тому, що Україна має перемогти», - сказав Байю.

Читайте також: Зеленський: Захід боїться, що Росія програє війну, але не хоче, щоб її програла Україна

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський і Президент Франції Емануель Макрон 16 лютого підписали безпекову угоду між Україною та Францією, яка визначає пріоритетні сфери двосторонньої безпекової співпраці — військової, політичної, фінансової та гуманітарної.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-