Зеленський звільнив Вітюка з посади начальника департаменту кібербезпеки СБУ

Зеленський звільнив Вітюка з посади начальника департаменту кібербезпеки СБУ

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Іллі Вітюка з посади начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України.

Відповідний указ №257/2024 оприлюднений на сайті глави держави, передає Укрінформ.

«Звільнити Вітюка Іллю Анатолійовича з посади начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України», - йдеться у документі.

Як повідомлялося, на початку квітня вийшов матеріал Слідства.Інфо про статки дружини та матері Вітюка. Журналісти виявили, що його рідня володіє нерухомістю щонайменше на 25,5 млн гривень за ринковою вартістю.

Читайте також: Глава СБУ відсторонив Вітюка після розслідування журналістів і відправив на передову

Також видання опублікувало інформацію про те, що працівники СБУ могли давати вказівки представникам Солом’янського територіального центру комплектування та соціальної підтримки щодо вручення повістки журналісту Євгенію Шульгату, який у той час готував матеріал про майно Вітюка.

Пізніше Слідство.Інфо оприлюднило ще один матеріал, у якому фігурував Вітюк. Журналісти встановили, що у 2014 році він знімав з боку спецпідрозділу «Беркут», як розстрілювали протестувальників на Майдані.

На час перевірки обставин, оприлюднених у медіа, керівник СБУ Василь Малюк відсторонив Вітюка від виконання посадових обов’язків.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-