Рада звільнила сімох членів Рахункової палати

Рада звільнила сімох членів Рахункової палати

Укрінформ
Верховна Рада звільнила сімох членів Рахункової палати, чий строк повноважень сплив 15 березня 2024 року.

Про це повідомив народний депутат України від парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

За його словами, рішення підтримало 264 народних депутатів.

"Парламент звільнив сімох членів Рахункової палати, у кого закінчився строк повноважень 15 березня 2024 року", - йдеться в повідомленні.

Він уточнив, що йдеться про Віктора Богуна, Андрія Дідика, Василя Невідомого, Ірину Іванову, Цезаря Огня, Ігоря Яремчука та Андрія Майснера.

Железняк зазначив, що таким чином в Рахунковій залишиться п'ять членів.

Читайте також: Рахункова палата виявила за 2023 рік порушень на понад ₴60 мільярдів

"Але колеги наполягають, що вона все ще зможе приймати рішення (ну так креативно трактують кворум)", - наголосив нардеп.

За інформацією Рахункової палати, надалі вона працюватиме у такому складі: голова – Ольга Піщанська, заступник голови Рахункової палати – Сергій Ключка, члени – Кирило Клименко, Геннадій Пліс та Єлизавета Пушко-Цибуляк.

У відомстві зазначили, що, згідно з Прикінцевими та перехідними положеннями закону "Про Рахункову палату", засідання Рахункової палати є правомочним у разі присутності на ньому не менш як двох третин від фактично призначеної Верховною Радою кількості членів РП.

Як повідомлялось, 15 березня сплив строк повноважень одразу семи членів Рахункової палати, яких призначили ще у 2018 році. Водночас ані вони, ані орган не перестали бути легітимними – члени Рахункової палати продовжували здійснювати свої повноваження до моменту звільнення Верховною Радою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-