Країни Заходу мають ухвалити швидкі рішення для більшої підтримки України - Боррель

Країни Заходу мають ухвалити швидкі рішення для більшої підтримки України - Боррель

Укрінформ
Ситуація в Україні залишається важкою, і країни Заходу мають прийняти швидкі рішення, щоб надати Україні більше зброї, зокрема, засобів протиповітряної оборони, щоб зупинити дії Росії із руйнування енергетичної системи країни.

Про це у четвер на італійському Капрі перед початком зустрічі міністрів закордонних справ країн G7 заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Виклики, перед якими ми постаємо, зростають. Ми, європейці, всі країни Заходу, а також Японія і Канада, маємо ухвалити швидкі рішення, щоб більше підтримати Україну. Ми не можемо дозволити собі, щоб Путін отримав перемогу в Україні», – зазначив високий представник ЄС.

Він зауважив, що українці мужньо б’ються, але їм потрібно більше зброї, і країни Заходу та, зокрема, ЄС, мають надавати цю зброю для України набагато швидше.

Читайте також: Агресивна війна Росії проти України несе екзистенційну загрозу для Європи - Боррель

«Саме таким був мій заклик до міністрів оборони. Вже наступного дня мають бути ухвалені конкретні рішення, щоб надіслати в Україну більше протиповітряної оброни. Інакше енергетична система в Україні буде зруйнована. Жодна країна не може битися без того, щоб мати електрику у домівках, на заводах, для телефонних ліній, для усього», – наголосив Боррель.

Як повідомляв Укрінформ, наступного понеділка, 22 квітня, в Люксембурзі відбудеться зустріч міністрів закордонних справ країн ЄС у форматі Jumbo – за участю міністрів оборони. Однією з головних тем цієї зустрічі буде координація зусиль із надання Україні негайної військової допомоги, та збільшення обсягів постачання зброї, зокрема, засобів ППО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-