Мінветеранів посилює співпрацю із Представництвом НАТО в Україні

Мінветеранів посилює співпрацю із Представництвом НАТО в Україні

Фото
Укрінформ
Міністерство у справах ветеранів провело зустріч із представниками штаб-квартири Альянсу та Представництвом НАТО в Україні, де обговорили посилення співпраці в реалізації нової ветеранської політики.

Про це повідомляє пресслужба Мінветеранів, передає Укрінформ.

Виконуючий обов'язки міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун поінформував партнерів про ключові пріоритетні напрями роботи Мінветеранів. Це, зокрема, психологічна та спортивна реабілітація ветеранів, професійна адаптація з подальшим працевлаштуванням, розвиток ветеранського підприємництва, розширення та діджиталізація адміністративних послуг, забезпечення житлом, політика пам’яті. 

Крім того, Порхун запропонував експертам НАТО долучитися до фахового доопрацювання положень майбутнього Закону України “Про основні засади державної ветеранської політики”.

“Чинне законодавство не відповідає сучасним реаліям. Переважна більшість ветеранів і ветеранок російсько-української війни є молодими людьми 30-40 років, яким потрібні якісна реабілітація та сучасні дієві інструменти для розвитку і самореалізації після повернення до мирного життя. Це дасть можливість їм успішно працювати, сплачувати податки, тим самим розвиваючи економіку України. Даний законопроєкт є у пріоритеті плану дій уряду на 2024 рік. На нього чекають усі”, – сказав в.о. міністра.

Також Мінветеранів спільно із Міноборони та іншими дотичними відомствами планує завершити розробку і впровадити в Україні систему переходу від військової служби до цивільного життя. За словами Порхуна, українські ветерани й ветеранки є резервом держави, і 80% з них знову стали до лав Сил безпеки і оборони України з початком повномасштабної війни.

Своєю чергою, директор управління оборонного і безпекового співробітництва операційного департаменту Міжнародного секретаріату НАТО Пірс Казалет відзначив важливість ключових напрямків роботи Мінветеранів. Він висловив підтримку команді міністерства та запевнив у сприянні реалізації нової ветеранської політики.

Читайте також: В Україні запрацювала гаряча лінія підтримки для ветеранів

Як зазначається, організація готова розглянути можливість задіяти свої ресурси у підготовці фахових психологів для надання послуг із психологічної підтримки ветеранів та членів їхніх сімей. 

Раніше повідомлялося, що Міністерство у справах ветеранів України і Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) уклали меморандум, який передбачає забезпечення комфортного повернення ветеранів і ветеранок до цивільного життя та їхньої успішної самореалізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-